Livre
Néerlandais

Het geheim van de snoepfabriek

Selma Noort (auteur), Saskia Halfmouw (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
De ouders van Meda hebben een snoepfabriek. Ze hebben het geheime recept voor zuchtjes, supersnoepjes, nodig om de fabriek open te houden. Meda en Jan gaan op zoek. Vanaf ca. 8 jaar.
Titre
Het geheim van de snoepfabriek
Auteur
Selma Noort
Dessinateur
Saskia Halfmouw
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2019 | Autres éditions
97 p. : ill.
ISBN
9789025876890 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Je moet als schrijfster je toch een oor aangenaaid voelen door je eigen uitgever als die achterop je boek zet: "Meda en haar vriend Jan gaan op zoek. Ze moeten het recept vinden, maar het lijkt wel of ze worden achtervolgd". Jan? Jan? Welke vriend Jan? Halverwege het verhaal als Meda inderdaad hard op zoek is naar het verdwenen recept van het supersnoepje 'zuchtjes', doet ze dat nog steeds samen met haar vriendje Stephan. En dat verandert niet. Er komt in het hele verhaal geen Jan voor. Onbegrijpelijk slordig zulke fouten. Ik neem direct aan dat Selma Noort niet zelf de verkeerde flaptekst heeft aangeleverd en dat zij zich ook een slag in de rondte schrok toen ze het boek zag. Zij is wel in eerste instantie verantwoordelijk voor de 'handvaten' van de rolstoel van opa op bladzijde 87, waar het 'handvatten' moeten zijn. Maar ook zulke foutjes horen op de uitgeverij eruit gehaald te worden. Genoeg muggenzifterij (zal de uitgever vinden).

Vader Albrecht van Meda is de oude snoepfab…Lire la suite
Meda's ouders willen een oude snoepfabriek, die van de familie was, weer opstarten. Om de lening rond te krijgen, hebben ze het recept van beroemde snoepjes, 'zuchtjes' genaamd, nodig. De eigenaars van een andere snoepfabriek doen alles om dat te voorkomen. Als Meda het recept heeft gevonden, wordt de achtervolging dan ook ingezet. Goed geschreven speurdersverhaal met een origineel onderwerp. Door de korte hoofdstukken en heldere stijl leest het vrij makkelijk. De hoofdpersonen zijn gewone kinderen. Er zijn geen ongeloofwaardige prestaties en geweld. Toch is het een spannend verhaal dat van het begin tot het einde boeit. De sfeer in het gezin is blijmoedig. Veel vlotte pentekeningen in grijze tinten verlevendigen de tekst en sluiten er goed op aan. Op het aantrekkelijke omslag in kleur de twee hoofdpersonen in de snoepfabriek en een verstopte achtervolger. Leuk speurdersverhaal uit de serie 'Geheim', met nieuw omslag dat er niet meer uitziet als een serie-omslag. Voor een grote groep …Lire la suite

Suggestions