Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Als de liefde brandt

Shirlee Busbee (auteur), Toby Visser (traducteur)
Na een paardrijongeluk, waardoor ze mank is geworden, denkt een rijke Engelse erfgename dat ze nooit meer zal trouwen.
Titre
Als de liefde brandt
Auteur
Shirlee Busbee
Traducteur
Toby Visser
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Scandal becomes her
Édition
4
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2009
368 p.
ISBN
9789044321340 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 18 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De rijke Engelse erfgename Nell Anslow raakt in 1794 ernstig gewond bij een paardrijdongeluk, waardoor ze mank is geworden en nog steeds nachtmerries heeft. Haar verloving wordt verbroken; tien jaar later verwacht ze (29) niet meer te zullen trouwen. Maar opeens wil de slechte Lord Tynedale om zijn gokschulden trouwen met Nell; ze wijst hem af. Hij ontvoert haar zodat ze vanwege de familie-eer gedwongen is met hem te trouwen. Maar het loopt anders: door zwaar onweer kan ze ontsnappen, schuilt in een huisje, waar ook graaf Wyndham schuilt. Sinds 1977 schreef de Amerikaanse bestsellerauteur (1941) negentien historisch-romantische romans. Ook deze twintigste is heel vlot en smakelijk geschreven: er gebeurt veel in hoog tempo, er is veel romantiek. Het gegeven van het gedwongen huwelijk is dun, maar wordt wel goed en met goed gedoseerde spanning uitgewerkt; het tijdsbeeld is vrij vaag. Redelijke vertaling. Omslagfoto van een kussend stel in historische kledij voor een raam, kleine druk.

À propos de Shirlee Busbee

Shirlee Busbee, née le 9 août 1941 à San José en Californie, est une écrivaine américaine de romances depuis 1977.

Biographie

Shirlee Elaine Busbee grandit avec deux sœurs et trois frères. Elle part dans un institut à Kentri (Maroc), puis de retour en Californie, elle entre au Burbank Business College de Santa Rosa. Plus tard, elle travaille en tant que designer dans le comté de Solano.

Le 22 juin 1963, elle épouse Howard Busbee. Ils vivent dans les collines de Californie, où ils élèvent des chevaux et d'autres animaux.

Bibliographie

Série Louisiane