Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Rome

Simon James (auteur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Met veel duidelijke kleurenfoto's en korte teksten wordt een beeld gegeven van het leven in het oude Romeinse Rijk omstreeks 700 v. Chr. Vanaf ca. 12 jaar.
Titre
Rome
Auteur
Simon James
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Eyewitness guides : Ancient Rome
Éditeur
Antwerpen: Standaard, 2003 | Autres éditions
62 p. : ill.
Note
Ondertitel op omslag : ontdek een van de interessantste beschavingen van de wereld en het leven dat de mensen er leidden, van keizer tot slaaf
ISBN
90-45-90015-7
Placing suggestion
923.4 (SISO) Grieks-Romeinse tijd (ZIZO)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het boek heeft 28 themahoofdstukken en beschrijft bijna alle aspecten van het dagelijks leven in het Oude Rome (ca. 700 v. Chr.). Een trefwoordenregister op de teksten bij de talrijke illustraties maakt de inhoud optimaal toegankelijk. De teksten plaatsen de afbeeldingen in een breder kader binnen de Romeinse tijd. De zinslengte is redelijk lang. De zinsinhoud verwijst veel naar buitentekstuele kennis. Zeer geschikt bij lesvoorbereidend werk en als kijk- en leesboek bruikbaar vanaf de bovenbouw basisschool. De kleurenfoto's zijn duidelijk en talrijk. Het boek heeft een stevige kaft met aantrekkelijke illustraties op de omslagpagina. Vanaf ca. 12 jaar.

À propos de Simon James

Simon James est un guitariste, compositeur, arrangeur et producteur anglais, né le 13 mars 1954.

En 1980, il fait partie des cofondateurs du groupe de jazz Acoustic Alchemy (en) avec Nick Webb (en). Il quitte le groupe en 1985 et crée en 1987 la maison d'édition musicale Designer Music. En 1998, il fonde le groupe Kymaera et fait principalement des reprises d'artistes comme Antonio Carlos Jobim ou George Michael.

Liens externes