Livre
Néerlandais

Superbaby

Simon James (auteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Superbaby kan heel veel wat andere baby's niet kunnen, maar tijdens een ruimtereis gaat hij toch zijn mama missen. Prentenboek met nonchalante tekeningen in zachte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Baby's, Slim zijn
Titre
Superbaby
Auteur
Simon James
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Baby brains
Éditeur
Amsterdam: Van Goor, 2005
[28] p. : ill.
Note
Ondertitel op omslag : De beste baby van de wereld
ISBN
90-00-03644-5

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Meneer en mevrouw De Beste laten hun ongeboren baby naar verhalen en naar het journaal luisteren want ze hopen dat hij heel slim wordt. Superbaby kan enkele dagen na zijn geboorte de krant lezen en een auto repareren. Hij gaat naar school, wordt na enkele weken dokter en kan kort daarna als astronaut de ruimte in. Als hij zijn mama vreselijk mist, keert hij terug. Voortaan geniet Superbaby ervan om zoals alle baby’s te worden verzorgd en vertroeteld, behalve tijdens het weekend, dan werkt hij in het ziekenhuis omdat hij dat zo leuk vindt. Dit verhaal verwijst op een originele manier naar de dromen en wensen van ouders in verband met hun kinderen. Superbaby lost ze allemaal in en zijn ouders zijn best trots. Dan blijkt dat de liefdevolle band tussen ouders en baby’s toch het belangrijkste is. De lay-out van dit prentenboek is gevarieerd, met illustraties in verschillende grootte. De aquarellen, afgelijnd met zwarte inkt, bevatten grappige details en stralen een gemoedelijke, nonchalant…Lire la suite

À propos de Simon James

Simon James est un guitariste, compositeur, arrangeur et producteur anglais, né le 13 mars 1954.

En 1980, il fait partie des cofondateurs du groupe de jazz Acoustic Alchemy (en) avec Nick Webb (en). Il quitte le groupe en 1985 et crée en 1987 la maison d'édition musicale Designer Music. En 1998, il fonde le groupe Kymaera et fait principalement des reprises d'artistes comme Antonio Carlos Jobim ou George Michael.

Liens externes