DVD
Anglais

Pride and prejudice

Simon Langton (directeur), Jane Austen (antécédent bibliographique), Andrew Davies (scénariste)
Verwikkelingen rond de pogingen van een Engelse moeder om haar vijf dochters uit te huwelijken
Titre
Pride and prejudice
Directeur
Simon Langton
Antécédent bibliographique
Jane Austen
Scénariste
Andrew Davies 1936-
Compositeur
Carl Davis 1936-
Acteur
Colin Firth Jennifer Ehle
Langue
Anglais
Éditeur
Universal, 2010 | Autres éditions
2 dvd-video
Date d'enregistrement
1995
Durée
ca. 325 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
3259190399693

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

'Pride and prejudice' wordt door velen beschouwd als het beste boek van Jane Austen. Deze roman werd in 1995 door de BBC verfilmd met in de hoofdrollen Jennifer Ehle als Elizabeth Bennet en Colin Firth als Mr. Darcy. Colin Firth was onlangs te zien in de bioscoopfilm Bridget Jones's diary. Deze film is gebaseerd op het boek van Helen Fielding, die een grote bewonderaar is van Jane Austen en in haar boek duidelijk verwijst naar Pride and prejudice. Het verhaal is zoals alle boeken van Jane Austen gesitueerd in de kringen van de gegoede burgerij op het Zuidengelse platteland rond 1800. Hoofdpersoon Elizabeth Bennet is de oudste van vijf dochters in de huwbare leeftijd. De komst naar de streek van de rijke vrijgezel Bingley en zijn vriend, de aristocraat Darcy leidt tot veel opschudding in het gezin Bennet. Een verfilming van uitstekende kwaliteit. De dvd bevat ook een documentaire waarin de makers van de film (regisseur, producent, acteurs, stylist) vertellen over het maken van de serie…Lire la suite

À propos de Simon Langton

Simon Langton est un réalisateur et producteur de télévision britannique, né le 5 novembre 1941 à Amersham, en Angleterre.

Filmographie

  • 1977 : Love for Lydia (feuilleton TV)
  • 1979 : Rebecca (TV)
  • 1980 : Thérèse Raquin (feuilleton TV)
  • 1982 : I Remember Nelson (feuilleton TV)
  • 1982 : La Taupe (Smiley's People) (feuilleton TV)
  • 1984 : The Lost Honor of Kathryn Beck (TV)
  • 1985 : Afterward (TV)
  • 1985 : Anna Karenina (TV)
  • 1986 : Le Dénonciateur (The Whistle Blower)
  • 1987 : Casanova (TV)
  • 1987 : La Vérité cachée (Laguna Heat) (TV)
  • 1989 : Un amour qui tue (Mother Love) (feuilleton TV)
  • 1994 : Headhunters (TV)
  • 1994 :…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions