Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Zwerver Solomon Creed wordt opgejaagd wild nadat hij steeds meer geheimen van een klein dorpje blootlegt.
Titre
De zoeker
Auteur
Simon Toyne
Traducteur
Ingrid Zweedijk
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Solomon creed
Éditeur
[Amsterdam]: HarperCollins, 2016
446 p.
ISBN
9789402714906 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De identiteit van een man, die rondzwerft in de nabijheid van een gecrasht vliegtuig, kan alleen worden vastgesteld door een persoonlijke opdracht in het dagboek van de stichter van het stadje. Het boek is zijn enige bezit. De burgemeester, een verre nazaat, houdt door omkoping van zijn sheriff en andere machtsbekleders het eens welvarende stadje onder de knoet. Door liefdadigheid verdoezelt hij dat een voormalige mijn nu gebruikt wordt als doorvoerlocatie voor een drugskartel. De intelligente zwerver krijgt de naam Solomon Creed en weet alleen dat hij naar het stadje is gekomen om een man te redden. Maar die is een dag eerder omgekomen en dan blijkt ook nog dat de zoon van de drugsbaron in het vliegtuig zat. Creed wordt opgejaagd wild maar gaat samen met de weduwe op zoek naar de geheimen van het stadje. Dit lijkt een doorsnee thriller maar het is veel meer dan dat; het bevreemdende zit in de figuur van Creed die als een zombie door het boek dwaalt en alle aandacht naar zich toezuigt…Lire la suite

À propos de Simon Toyne

Simon Toyne, né le 29 février 1968 à Cleethorpes dans le comté du Lincolnshire, est un écrivain britannique.

Biographie

Simon Toyne naît à Cleethorpes dans le comté du Lincolnshire en 1968. Il étudie l'anglais et l'art dramatique à l'université Goldsmiths à Londres. Pendant plus de vingt ans, il travaille comme réalisateur, producteur et scénariste pour la télévision britannique.

En 2011, il publie le thriller Sanctus. Ce récit devient un best-seller à sa sortie en Grande-Bretagne. Face à ce succès, Toyne transforme ce premier roman en premier tome d'une trilogie qu'il poursuit avec le roman The Key en 2012 et termine avec le titre The Tower en 2013.

En 2015, il entame une nouvelle série avec le thriller Solomon Creed.

Œuvre

En lire plus sur Wikipedia