Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Een geheimzinnige orde van monniken is in het bezit van het heilig sacrament in hun eeuwenoude klooster in Turkije, maar hoe lang nog kunnen zij de ware identiteit van het sacrament beschermen?
Sujet
Christendom
Titre
Sanctus
Auteur
Simon Toyne
Traducteur
Marga Blankestijn
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Sanctus
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2011
383 p.
ISBN
9789024532919 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De Scanti is een broederschap binnen een eeuwenoude orde, die in de Citadel, een versterkte burcht op de heilige berg, een eeuwenoud, gruwelijk geheim bewaken: het Sacrament. De onthulling van het geheim kan het einde van het christelijk geloof betekenen en alle middelen zijn dan ook geoorloofd om dit te verijdelen. De vijand is een andere geheime congregatie, in de praktijk niet meer dan een familiezaak van drie generaties, die de profetie wil bekendmaken.
Voor zijn debuutroman is de Britse gewezen tv-producer Simon Toyne duidelijk leerplichtig aan Dan Brown, de grondlegger van het specifiek thrillergenre met historische en religieuze achtergronden. Ondanks de onvermijdelijke overeenkomsten zoals geheime militante ordes en het door de Kerk bewust verborgen geheim dat de fundamenten van het christendom zou doen wankelen zijn er toch voldoende elementen om Sanctus te onderscheiden van De Da Vinci Code.
Het zo sterk bewaarde geheim gaat veel verder dan de figuur …Lire la suite
De strengchristelijke sekte Sanctus, gevestigd in een citadel in het Turkse Ruin, bewaart het geheim dat het begin van leven kan verklaren. Als de jonge monnik Sam de bergwand bij de citadel beklimt, met zijn armen een kruis maakt en neerstort, lijkt een profetie uit te komen en is onthulling van het geheim nabij. De politie vindt op zijn lijk het Tau-brandmerk, wat betekent dat hij de profetie kende. Hoewel Sancti geen familie mogen hebben, vindt de politie bij het lijk een telefoonnummer dat van Sams tweelingzus blijkt te zijn. Aangekomen in Ruin wordt ze gezien als sleutel en is zo een dubbel doelwit: terwijl de Sancti het geheim willen bewaken, willen anderen het weten. De Engelsman die twintig jaar werkte voor Britse televisie als o.a. producer/regisseur, debuteert nu met deel 1 van de Sanctus-trilogie. Deze thriller doet denken aan ‘De Da Vinci Code’ maar is stilistisch en qua opbouw beter, heeft meer vaart en beschrijft erg goed de Sanctus sekte, geïnspireerd door het Vaticaan…Lire la suite

À propos de Simon Toyne

Simon Toyne, né le 29 février 1968 à Cleethorpes dans le comté du Lincolnshire, est un écrivain britannique.

Biographie

Simon Toyne naît à Cleethorpes dans le comté du Lincolnshire en 1968. Il étudie l'anglais et l'art dramatique à l'université Goldsmiths à Londres. Pendant plus de vingt ans, il travaille comme réalisateur, producteur et scénariste pour la télévision britannique.

En 2011, il publie le thriller Sanctus. Ce récit devient un best-seller à sa sortie en Grande-Bretagne. Face à ce succès, Toyne transforme ce premier roman en premier tome d'une trilogie qu'il poursuit avec le roman The Key en 2012 et termine avec le titre The Tower en 2013.

En 2015, il entame une nouvelle série avec le thriller Solomon Creed.

Œuvre

En lire plus sur Wikipedia