Verhaal over de vriendschap van Sylvie - het alter ego van Simone de Beauvoir - en het meisje Andrée, tijdens hun tijd op de katholieke meisjesschool.
Titre
De onafscheidelijken : roman
Auteur
Simone De Beauvoir
Traducteur
Martine Woudt
Postface
Sylvie Le Bon de Beauvoir Bregje Hofstede
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Les inséparables
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2020
1 cd
Durée
4:37
Éditeur original
Cossee
Note
Nederlandse stem Stem: Vrouw
CDR
a472163

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Boezemvriendinnen

In 2019 teruggevonden roman van Simone de Beauvoir is alsnog vertaald.

Boezemvriendinnen zoals Sylvie en Andrée in De onafscheidelijken kennen we nu uit De geniale vriendin van Elena Ferrante, eerder uit De vriendschap van Connie Palmen en daarvoor uit Een welopgevoed meisje van Simone de Beauvoir, het eerste deel van haar memoires waarin ze schreef over de liefde voor (en ergernis aan) haar moeder, de verafgoding van haar vader én over haar hartstocht voor Zaza, haar beste vriendin, die meer durfde dan zij zelf. Op die vriendschap, die eindigde met Zaza's vroege dood op haar 22ste, baseerde De Beauvoir deze in 2019 teruggevonden korte, aangrijpende roman, geschreven in 1954, die weer eens bewijst wat een geweldige romanschrijver De Beauvoir ook was.

De voorzichtige Sylvie en de zelfverzekerde Andrée ontmoeten elkaar op de lagere school. Als de juf Andrée vraagt of 'we niet al te verlegen zijn', antwoordt het meisje rustig dat ze niet verlegen is. 'U bent trouwens niet iemand om verlegen van te worden', voegt ze vrie…Lire la suite

Suggestions