Livre
Néerlandais

De omzwervingen van Odysseus

Simone Kramer (auteur), Homerus (antécédent bibliographique), Els Van Egeraat (dessinateur)
Navertelling van een verhaal uit de oudheid, waarin de Griekse held Odysseus na tien jaar terugkeert naar zijn vaderland. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
De omzwervingen van Odysseus / verteld door Simone Kramer ; met ill. van Els van Egeraat
Auteur
Simone Kramer 1939-
Antécédent bibliographique
Homerus
Dessinateur
Els Van Egeraat
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2006
178 p. : ill.
ISBN
90-216-1710-2

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De verhalen over de moeizame terugreis van de Griekse held Odysseus na de val van Troje zijn in de oudheid bezongen door de dichter Homerus, in de Odyssee, het epos dat talloze generaties scholieren zoveel hoofdbrekens heeft bezorgd, maar nog steeds lezers blijft boeien. De schrijfster heeft al eerder navertellingen van Griekse mythen gepubliceerd. Zij heeft een vlotte pen. Hierdoor is het verhaal over Odysseus zeer toegankelijk geworden voor hedendaagse lezers, inclusief de passages over de goden en de onderwereld, die toch een heel ander wereldbeeld weerspiegelen dan het onze. Het verhaal wordt vrij getrouw gevolgd, maar mist de poëtische kracht van het origineel. Bij de vlotte schrijfstijl behoren de in komische stijl getekende illustraties in kleur. De weergave van de Griekse namen is volgens het Grieks en niet het Latijn (afgezien van Apollo). Achterin is een lijst van namen opgenomen met korte uitleg. Het boek is leuk en spannend om te lezen en een goede stimulans voor kinderen …Lire la suite

De omzwervingen van Odysseus

Al vele malen werd de Odysseia van Homeros naverteld. Simone Kramer heeft het beroemde epos over de held Odysseus nogmaals voor kinderen bewerkt. Zoals in haar vier vorige boeken zijn de eigennamen consequent op zijn Grieks gespeld. De taal is helaas weinig episch en klinkt vaak triviaal. Inwoners van Ithaka noemt de schrijfster steevast Ithakezen. Een mooi boek dankzij de lay-out en de waterverfschetsen.


Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque