Livre
Néerlandais

De strijd om Troje : en de terugkeer van de helden

Simone Kramer (adaptateur), Els Van Egeraat (dessinateur)

De strijd om Troje : en de terugkeer van de helden

Public cible:
9-11 ans et plus
Navertelling van een verhaal uit de Griekse Oudheid, waarin de Trojaanse prins Paris er met Helena, de vrouw van de Spartaanse koning Menelaos, vandoor gaat. Dat heeft het beleg van Troje tot gevolg. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 11 jaar.
Titre
De strijd om Troje : en de terugkeer van de helden
Adaptateur
Simone Kramer 1939-
Dessinateur
Els Van Egeraat
Langue
Néerlandais
Édition
3de herz. en aangevulde dr.
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2013 | Autres éditions
215 p.
ISBN
9789021671451 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Simone Kramer is een kei in het bewerken van oude verhalen* voor een jonge doelgroep. Vakkundig baant ze zich een weg door vertellingen vol met geweld en presenteert ze op een dusdanige wijze dat ze ook voor kinderen geschikt zijn. Dit boek, waarin de legendarische strijd om de stad Troje wordt herverteld vanaf de aanleiding, is een heruitgave. Aan deze nieuwe editie zijn ruim dertig extra pagina’s toegevoegd, waarin ook de terugkeer van de helden wordt beschreven en de vele afzonderlijke avonturen die zij daarbij beleefden. Tevens zijn extra illustraties van Els van Egeraat te bewonderen, die iets feller van kleur zijn dan in de vorige editie. Deze bijzonder mooie uitgave is een geweldige manier voor jonge en oudere kinderen om kennis te maken met de Griekse mythologie. In korte hoofdstukken en een heldere verteltrant wordt de lezer meegenomen in dit prachtige verhaal dat nergens aan kracht inboet. Kramer weet de magie van de mythologie springlevend te houden. Gelukkig is dit niet he…Lire la suite

De strijd om Troje en de terugkeer van de helden

In vijfendertig korte hoofdstukken vertelt Simone Kramer op luchtige toon over de Trojaanse oorlog. Ze begint de voorgeschiedenis met het huwelijk van Peleus en Thetis. Na de verwoesting van Troje volgt in deze derde druk ook de noodlottige terugkeer van de Griekse helden: Menelaos, Agamemnon, Diomedes, Idomeneus, Philoktetes, Odysseus en Kalchas. Voor deze verhalen haalde de schrijfster haar inspiratie uit de Posthomerica.
Zoals in de vorige drukken is de spelling consequent Grieks. De tekst is verlucht met speelse aquarellen door Els van Egeraat.

Suggestions