Livre
Néerlandais

De strijd van de Titanen

Simone Kramer (auteur), Els Van Egeraat (dessinateur)
Navertellingen van verhalen uit de Griekse Oudheid over de oorsprong van de wereld. Met kleurentekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.
Extra subject
Griekse myten en sagen
Titre
De strijd van de Titanen
Auteur
Simone Kramer
Dessinateur
Els Van Egeraat
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2006 | Autres éditions
125 p. : ill.
ISBN
902161569X 9789021615691
Placing suggestion
216.1 (SISO) Over sprookjes en fantasiefiguren (ZIZO)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De verhalen over de oorsprong van de wereld nemen in de Griekse mythologie een belangrijke plaats in. Het zijn vaak bizarre verhalen over Titanen, Cyclopen en Giganten, over zonen die vaders ontmannen en vaders die hun kinderen opeten. Temidden van al dit godengeweld wordt de mens geschapen. Maar ook dan gaan de verhalen door. De schrijfster heeft al eerder navertellingen van Griekse mythen (de laatste ging over het beleg van Troje) gepubliceerd en zij heeft een vlotte stijl van schrijven. Het verhaal wordt vrij getrouw gevolgd, maar wel enigszins gekuist. Bij de vlotte schrijfstijl behoren de in komische stijl getekende illustraties in kleur van Els van Egeraat. Het verhaal is niet zo dramatisch meer als in de originele teksten, maar wel toegankelijker voor hedendaagse lezers. De weergave van de Griekse namen is volgens het Grieks en niet het Latijn. Achterin is een lijst van namen opgenomen met korte uitleg. Het boek is leuk en spannend om te lezen en een goede stimulans voor kinder…Lire la suite

De strijd van de Titanen

Hoe zag, volgens de oude Grieken, de wereld eruit in de oertijd? Wie waren de eerste goden? In twintig korte hoofdstukken vertelt Simone Kramer hoe uit de chaos een geordende wereld tot stand kwam. Gaia en Oeranos vormden het eerste godenpaar. Uit hen ontstonden de Kyklopen, de Titanen en de reuzen. Oeranos wordt door zijn zoon Kronos ontmand. Zeus zal Kronos verjagen en de macht over het heelal met zijn broers Poseidon en Hades delen. De meeste verhalen gaan over de strijd tussen de oude en de nieuwe goden, tussen de Giganten en de Olympiërs. Er wordt nog uitgeweid over de rol van Prometheus bij het ontstaan van de mens, over Hades en Persephone, over Poseidon en Amphitrite, over Hephaistos en Hermes. Zoals in de vorige boeken van Simone Kramer over de Griekse mythen en sagen is de stijl ook hier luchtig, weinig episch. Achterin staan een stamboom en een woordenlijst. De eigennamen zijn consequent op zijn Grieks gespeld. Aantrekkelijke lay-out en schetsen in pasteltinten.