Livre
Néerlandais

Van Parcifal tot Beowulf : verhalen uit de middeleeuwen

Simone Kramer (auteur), Els Van Egeraat (dessinateur)

Van Parcifal tot Beowulf : verhalen uit de middeleeuwen

Public cible:
9-11 ans et plus
23 Verhalen van heldhaftige strijders als Beowulf, Siegfried van Xanten en koning Arthur tot hartstochtelijke romances zoals Floris en Blanchefleur of Tristan en Isolde. Bewerking met kleurenillustraties.
Contenu
Floris en Blanchefleur
De vier heemskinderen
Tristan en Isolde
Ridders van de ronde tafel
Siegfried van Xanten
De smid Wieland
Beowulf
Sujet
Middeleeuwen
Titre
Van Parcifal tot Beowulf : verhalen uit de middeleeuwen
Auteur
Simone Kramer 1939-
Dessinateur
Els Van Egeraat
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2011
176 p. : ill.
ISBN
9789021669205 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De koningszoon Floris groeit op samen met Blanchefleur, dochter van een slavin. Tussen die twee ontstaat een onmogelijke liefde. Toch slagen ze erin uiteindelijk met elkaar te trouwen. Nog een onmogelijke liefde: Tristan gaat voor zijn oom Mark, koning van Cornwal, op zoek naar een bruid. Hij moet eerst een draak verslaan om de bruid mee te kunnen nemen. Vervolgens wordt hij zelf hopeloos verliefd op de jonge vrouw. Deze twee verhalen vormen een deel van deze prachtige bundel met verhalen uit de middeleeuwen, waarin liefde en wraak een grote rol spelen. In dit boek staan zeven verhalen waaronder die van Siegfried van Xanten, De vier Heemskinderen, Beowulf, De ridders van de ronde tafel en De smid Wieland. Allemaal zijn ze spannend, vaak romantisch en bevatten ze een vleugje magie. In vrij eenvoudige taal naverteld en prachtig geïllustreerd met vele ongekaderde, ook enkele paginagrote, waterverfillustraties. Deze ongewijzigde herdruk is prima bruikbaar in de hoogste groep van de basiss…Lire la suite

Van Parcifal tot Beowulf

Simone Kramer werd bekend door haar navertellingen van antieke mythen. Nu heeft ze de middeleeuwse sagen en verhalen ontdekt. In dit boek horen we over de Vier Heemskinderen met het ros Beyaart, Tristan en Isolde, Artur en de Ridders van de Ronde Tafel Parcifal, Walewein en Lancelot, Siegfried en de ring van de Nibelungen en Beowulf. Deze verhalen zijn blijven voortleven in de beeldende kunst, de literatuur en de muziek. De taal klinkt nogal gewoontjes. Het mooie lettertype, de aantrekkelijke lay-out en kleurige waterverfschetsen maken dit een leuk jeugdboek.


Suggestions