Livre
Anglais

Bog child

Siobhan Dowd (auteur)
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
In het Noord-Ierland van de jaren tachtig van de 20e eeuw vindt een 17-jarige jongen een veenlijk, wordt hij voor het eerst verliefd en maakt hij zich zorgen om zijn oudere broer die als IRA-lid in de gevangenis in hongerstaking gaat.
Titre
Bog child
Auteur
Siobhan Dowd
Langue
Anglais
Éditeur
Oxford: Fickling, 2010 | Autres éditions
321 p.
ISBN
9781849920421 (paperback)
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Noord-Ierland: grensgebied, 1980. De 17-jarige Fergus studeert hard voor zijn eindexamen, hij wil naar de universiteit. Zijn broer, IRA-lid, zit een lange gevangenisstraf uit. Als Fergus samen met zijn oom illegaal turf gaat steken in de heuvels, vindt hij een veenlijk. Het blijkt een meisje van misschien wel tweeduizend jaar oud te zijn, en ze is vermoord. Een offer? Fergus wordt verliefd op de dochter van de archeologe die het veenlijk onderzoekt en raakt heimelijk bevriend met een jonge Engelse grenswacht. 's Nachts droomt hij over het leven van het veenmeisje. Zijn broer sluit zich aan bij de IRA-hongerstakers in de gevangenis (historisch) wat voor veel spanningen thuis zorgt. Sfeervol, spannend en boeiend, deze goed- en soepel geschreven roman over opgroeien tijdens de ‘Troubles’ in Noord-Ierland, een eerste liefde, veenlijken en de overgang van kind naar jong-volwassene. Cross-over boek, zal jongeren en volwassenen aanspreken. Postuum verschenen, de schrijfster stierf augustus 2…Lire la suite

À propos de Siobhan Dowd

Siobhan Dowd, née le 4 février 1960 à Londres et morte le 21 août 2007 à Oxford, est une autrice britannique de littérature de jeunesse et une militante des droits de l'homme.

Biographie

Jeunesse

Siobhan Dowd naît dans le South London de parents irlandais. Elle est scolarisée dans des écoles catholiques et s'initie à l'écriture durant son enfance. Elle termine son premier roman, non publié, à l'âge de neuf ans. Elle est diplômée du Lady Margaret Hall, un collège de l'université d'Oxford, où elle étudie les lettres classiques. Elle obtient une maîtrise (Master of Arts) en études de genre et études ethniques de l'université de Greenwich.

Engagement associatif

<…En lire plus sur Wikipedia