Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De weg : haar verleden ligt voor haar en ze kan niet terug

Siobhan Dowd (auteur), Tjalling Bos (traducteur)

De weg : haar verleden ligt voor haar en ze kan niet terug

Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Het enige waar Holly Hogan geluk uit haalt, zijn de herinneringen aan haar moeder. Ze haat haar leven en haar pleeggezin. Alles verandert wanneer ze een pruik vindt. Met de blonde, glanzende lokken voelt ze zich een ander mens. Ze is nu Solace: een stoer meisje met een sexy loopje en een grote mond, dat gewoon wegloopt als iets haar niet bevalt.
Titre
De weg : haar verleden ligt voor haar en ze kan niet terug
Auteur
Siobhan Dowd
Traducteur
Tjalling Bos
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Solace of the road
Édition
3
Éditeur
Houten: Van Goor, 2013 | Autres éditions
199 p.
ISBN
9789047517320 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De Ierse Holly Hogan (15, ik-figuur) is niet gelukkig. Ze vindt na afwisselend in een gezinsvervangend tehuis en in een pleeggezin te hebben gewoond, een nieuwe ‘plaatsing’ bij het ouderloze echtpaar Fiona en Ray. Na de vondst van een blonde pruik waarmee zij ouder lijkt en zich stoer, sexy en zelfverzekerder voelt, besluit ze op zoek te gaan naar haar moeder. Het belang van de verandering van haar naam in Solace, ook betekenisvol in de oorspronkelijke titel ('Solace of the road'*), gaat in vertaling grotendeels verloren. Het verhaal begint op de tweede dag van Holly’s ‘roadtrip’ en is in feite een lange flashback, waarin langzaamaan duidelijk wordt wat zich in het verleden heeft afgespeeld en hoe Holly in haar fantasie de herinneringen aan de rauwe werkelijkheid heeft vervormd om te kunnen overleven. Vlot leesbaar door ruime bladspiegel, toegankelijke schrijfstijl en korte hoofdstukken. De positieve ontmoetingen met reisgenoten en Holly’s reflectie daarop leiden tot een troostvol ein…Lire la suite

À propos de Siobhan Dowd

Siobhan Dowd, née le 4 février 1960 à Londres et morte le 21 août 2007 à Oxford, est une autrice britannique de littérature de jeunesse et une militante des droits de l'homme.

Biographie

Jeunesse

Siobhan Dowd naît dans le South London de parents irlandais. Elle est scolarisée dans des écoles catholiques et s'initie à l'écriture durant son enfance. Elle termine son premier roman, non publié, à l'âge de neuf ans. Elle est diplômée du Lady Margaret Hall, un collège de l'université d'Oxford, où elle étudie les lettres classiques. Elle obtient une maîtrise (Master of Arts) en études de genre et études ethniques de l'université de Greenwich.

Engagement associatif

En 1984, Siobhan …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions