Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Een helle kreet

Siobhan Dowd (auteur)

Een helle kreet

Public cible:
15 ans et plus
Genre:
De 15-jarige Ierse Shell staat er na de dood van haar moeder helemaal alleen voor. Ze raakt ongewild zwanger. Wanneer er een dode baby wordt gevonden, valt de verdenking op haar. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Een helle kreet
Auteur
Siobhan Dowd
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
A swift pure cry
Éditeur
Amsterdam: Van Gennep, 2007
287 p.
ISBN
9789055158355

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Na de dood van haar moeder, neemt de 15-jarige Ierse Shell de verantwoordelijkheid voor het gezin over van haar vader die zowel godsdienstwaanzinnig als alcoholist is. Door armoe en levensstijl staat ze buiten de maatschappij en heeft nauwelijks vrienden onder haar leeftijdsgenoten. Een jongen die wel aandacht aan haar besteedt, maakt haar zwanger. Shell weet de zwangerschap te verbergen. Wanneer er een dode baby gevonden wordt in het plattelandsdorp valt de verdenking op Shell. Pastoor Rose, een jonge kapelaan, neemt het voor haar op. Het verhaal speelt in de jaren tachtig. Het is realistisch en indringend geschreven in een doorgaans gemakkelijk te lezen stijl. De sfeer van de Ierse plattelandsgemeenschap en de invloed van het geloof komen goed uit de verf. De moed van het meisje en haar geloof in het positieve vormen een rode draad. Haar karakter is geloofwaardig en haar reacties op de gebeurtenissen zorgen voor identificatiemogelijkheden. Het boek heeft verschillende internationale…Lire la suite

À propos de Siobhan Dowd

Siobhan Dowd, née le 4 février 1960 à Londres et morte le 21 août 2007 à Oxford, est une autrice britannique de littérature de jeunesse et une militante des droits de l'homme.

Biographie

Jeunesse

Siobhan Dowd naît dans le South London de parents irlandais. Elle est scolarisée dans des écoles catholiques et s'initie à l'écriture durant son enfance. Elle termine son premier roman, non publié, à l'âge de neuf ans. Elle est diplômée du Lady Margaret Hall, un collège de l'université d'Oxford, où elle étudie les lettres classiques. Elle obtient une maîtrise (Master of Arts) en études de genre et études ethniques de l'université de Greenwich.

Engagement associatif…En lire plus sur Wikipedia