Livre
Anglais

Solace of the road

Siobhan Dowd (auteur)

Solace of the road

Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Een 15-jarig meisje verlaat het opvanghuis in Londen om in Ierland haar moeder te zoeken. Onderweg komt ze met allerlei mensen in aanraking.
Titre
Solace of the road
Auteur
Siobhan Dowd
Langue
Anglais
Éditeur
Oxford: Fickling, 2010 | Autres éditions
260 p.
ISBN
9781849920056 (paperback)
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De 15-jarige Holly is opgegroeid in een tehuis in Londen. Als haar favoriete groepsleider weggaat, komt ze bij pleegouders te wonen. Daar loopt ze weg, met de blonde pruik van haar pleegmoeder op, zodat ze er ouder uitziet. Ze noemt zichzelf Solace en gaat naar Ierland om haar moeder te vinden die ze romantiseert en idealiseert. Op deze tocht (per bus, trein, liftend en per boot) komt ze met allerlei mensen in aanraking. Dit is een geweldige en ontroerende postuum uitgegeven roman van de in 2007 overleden auteur, die bekroond is voor allevier haar jeugdboeken. De ik-figuur Holly is een eenzame tiener die vast blijft houden aan het ideale moederbeeld en die pas op het laatst de realiteit daarvan ziet. De lezer krijgt hiervoor een aantal flash-backs. Ondanks haar grote mond (en het bedriegen van ieder die het goed met haar voorheeft) is Holly naïef, maar het aanvaarden van de werkelijke gebeurtenissen uit het verleden zorgen toch voor een positief slot. Voor tieners en volwassenen is di…Lire la suite

À propos de Siobhan Dowd

Siobhan Dowd, née le 4 février 1960 à Londres et morte le 21 août 2007 à Oxford, est une autrice britannique de littérature de jeunesse et une militante des droits de l'homme.

Biographie

Jeunesse

Siobhan Dowd naît dans le South London de parents irlandais. Elle est scolarisée dans des écoles catholiques et s'initie à l'écriture durant son enfance. Elle termine son premier roman, non publié, à l'âge de neuf ans. Elle est diplômée du Lady Margaret Hall, un collège de l'université d'Oxford, où elle étudie les lettres classiques. Elle obtient une maîtrise (Master of Arts) en études de genre et études ethniques de l'université de Greenwich.

Engagement associatif

En 1984, Siobhan …En lire plus sur Wikipedia