Livre
Néerlandais

De grote Robin

Sjoerd Kuyper (auteur), Marije Tolman (auteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Bundeling van verhalen over Robin, die een zusje krijgt, met opa over God praat en verliefd wordt op Nellie. Vanaf ca. 4 jaar.
Contient
Titre
De grote Robin
Auteur
Sjoerd Kuyper Marije Tolman
Langue
Néerlandais
Édition
3
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2017 | Autres éditions
229 p. : ill.
ISBN
9789047704379 (hardcover)
Placing suggestion
Verhalen A-Z (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Bundel verhalen waarin de wereld van de kleuter Robin centraal staat. Er komt een baby, Robin is ziek, boodschappen doen, wie is God, doodgaan, verliefd zijn; het zijn onderwerpen waar Robin zijn eigen gedachtes over heeft. De dagelijkse belevenissen van een kleuter, diens fantasieën naar aanleiding van en het zoeken naar antwoorden, vormen een harmonieus geheel. De sfeer wordt ondersteund door subtiele kleine en paginagrote pentekeningen die zijn ingekleurd in aquareltechniek. Het zijn letterlijke illustraties van de tekst, maar ook impressies van Robins fantasie. De tekst staat gedrukt in twee kolommen. Met veel dialoog en eenvoudig taalgebruik zijn de gevoelens van Robin goed neergezet. En ondanks de soms wat zware thema’s zijn de verhalen grappig en licht van toon; ze zijn gebaseerd op jeugdherinneringen van de auteur, die de Theo Thijssenprijs 2012 won. Speciaal geschikt om voor te lezen. Deze verzorgde uitgave bevat een selectie uit de eerder verschenen, met Zilveren en Gouden G…Lire la suite

De grote Robin

Deze voorleesbundel bevat drie bekroonde Robin-boeken: 'Robin en Suze', 'Robin en God' en 'Robin is verliefd'. In elk verhaaltje gaat het over dingen die kleuters ook meemaken of die hen bezighouden.
In 'Robin en Suze' gaat het voornamelijk over de gevoelens van een kleuter voor en na de geboorte van een broertje of zusje. In Robins geval gaat het om een zusje en dus komen ook de lichamelijke verschillen tussen jongens en meisjes en over hoe Robins eigen geboorte verliep aan bod in een hoofdstuk 'Piemels'. De auteur kan echt heel raak kleutergevoelens verwoorden.
Het tweede boek 'Robin en God' gaat over de voorbereiding van Kerstmis en het feest zelf. De centrale figuur hier is opa. Hij komt logeren en met hem voert Robin heerlijk filosofische gesprekken onder andere over God en over geloven. Opa is gelovig, Robins ouders zijn dat niet en Robin is nieuwsgierig naar de godsdienstige verhalen. Hij gaat ook met opa naar de mis.
In het derde boek 'Robin is verliefd' gaat…Lire la suite

Suggestions