Livre
Néerlandais

Robin is verliefd

Sjoerd Kuyper (auteur), Philip Hopman (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Robin is verliefd op Nellie. Als ze ruzie krijgen is zijn verliefdheid gauw over. Dan wordt Robin verliefd op juf Tineke. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.
Niveau de lecture
AVI 6
Titre
Robin is verliefd
Auteur
Sjoerd Kuyper
Dessinateur
Philip Hopman
Langue
Néerlandais
Éditeur
[Amsterdam]:: Nieuw Amsterdam, 2007 | Autres éditions
144 p. : ill. + cd
ISBN
90-468-0069-5

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

5+ ? Robin is verliefd zoals alleen een kleuter verliefd kan zijn. Eerst was hij verliefd op Nellie, uit zijn klas. Kort daarna vertelt hij in tranen aan zijn kleuterjuf Tineke dat hij verliefd is op oud omaatje, omdat zijn vaders oma zo ziek en oud is en vermoedelijk snel zal sterven. Op de juf wordt hij ook verliefd, en even later biecht hij zijn vader op dat hij ook verliefd is op mama. Sjoerd Kuyper voert de vertrouwde personages uit zijn 'Robin'-reeks op, en vertelt op een heerlijk speelse en lichtvoetige manier over de onvoorwaardelijke liefde die jonge kinderen voor de mensen in hun directe, vertrouwde omgeving voelen. Kuyper kan als geen ander en met oog voor kleur en geur, die jonge gevoelswereld verwoorden. In, soms poëtische, korte zinnetjes en begrijpelijke, oprechte beeldspraak, die getuigen van het feit dat hij rekening houdt met zijn lezersgroep en hun nog 'kleine' levenservaring.

Knap en buitengewoon sfeervol is Kuypers beschrijving van het bezoek aan oud omaat…Lire la suite
Kleuter Robin is verliefd op Nellie. Als ze ruzie krijgen, is het gauw over. Juf troost hem en meteen wordt Robin verliefd op zijn juf. Als zij gaat trouwen, is hij boos, maar op de bruiloft ziet hij alweer een ander leuk meisje. Dan gaat hij met opa naar het strand, waar hij allemaal mooie meisjes ziet. Dit is wat vergezocht, gezien de leeftijd van Robin. Het boek is opgedeeld in korte, afgeronde hoofdstukken met pakkende titels. Het is een doorlopend verhaal (AVI 6) met soms aan het begin van een hoofdstuk een korte samenvatting. Dit is prettig bij het voorlezen aan jonge kinderen. De zwart-witillustraties zijn eigentijdse lijntekeningen met pen en ingekleurd met waterverf. Er wordt veel gebruik gemaakt van schaduweffecten. De illustraties zijn wisselend van grootte en zijn soms over twee bladzijden afgedrukt. Deze afwisseling verlevendigt het boek en de plaatjes sluiten goed aan bij het verhaal. Helaas is dezelfde illustratie afgedrukt op blz. 59 en 60. De auteur ontving voor zijn …Lire la suite

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque