Livre
Néerlandais

Het hondenpark

Sofi Oksanen (auteur), Annemarie Raas (traducteur)
In Helsinki probeert een jonge vrouw het hoofd boven water te houden door zich in te laten met de corrupte handel in eiceldonaties voor rijke Westerse koppels.
Titre
Het hondenpark
Auteur
Sofi Oksanen
Traducteur
Annemarie Raas
Langue
Néerlandais
Langue originale
Finnois
Titre original
Koirapuisto
Éditeur
Amsterdam: Prometheus, 2020
429 p.
ISBN
9789044644227 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Sofi Oksanen (1977) is een succesvolle Finse auteur, van wie boeken in meer dan 40 landen zijn uitgegeven. Haar nieuwste roman speelt zich voor een groot deel af in een hondenpark in Helsinki. De hoofdpersoon, Olenka, is opgegroeid in Estland, maar al jong met haar ouders naar de Oekraïne verhuisd. Ze maakte een tijdlang carrière als fotomodel in Parijs, maar als dat verkeerd gaat, gaat ze terug naar de Oekraïne. Om geld te verdienen komt ze terecht bij een bureau dat eiceldonaties regelt voor Westerse koppels. Ze wordt al snel coördinator, omdat ze de Westerse gewoonten goed kent. Ze ontmoet een jonge vrouw, Daria. Als Daria plotseling verdwijnt, komt het verleden terug in de vorm van schimmige zaakjes waarin haar vader zich jaren geleden gemengd heeft. Olenka vlucht naar Helsinki en daar ontmoet ze jaren later Daria opnieuw. Het is een boek waarin informatie over de Oekraïne en het dagelijks leven in de Sovjet-Unie gemengd wordt met een spannend verhaal. Ook stipt het boek de morele…Lire la suite

À propos de Sofi Oksanen

CC BY 3.0 - Image by Teemu Rajala

Sofi Oksanen est une écrivaine finlandaise, née à Jyväskylä le 7 janvier 1977. Son troisième roman, Purge, qui a reçu de nombreux prix en Finlande, l'a fait connaitre en France, où il a également été primé du prix Femina étranger et du prix du roman Fnac.

Sofi Oksanen a également écrit des chroniques dans plusieurs magazines et un article avec Imbi Paju (fi) sur les étapes de l'histoire de l'Estonie durant l'histoire soviétique. Au sujet de l'histoire récente de l'Estonie, elle a également écrit Les vaches de StalineLes vaches de Staline et Quand les colombes disparurent (fi).

Biographie

Sofi Oksanen nait d'un père finlandais électricien et d'une …En lire plus sur Wikipedia