Daisy
Néerlandais

Dik oké!

Sofie De Moor (auteur), Sabine Mosar (narrateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
Kaat zit sinds kort op basketbal. Ze is erg stevig en daarmee wordt ze gepest door Wout, de populairste en snelste jongen van het team. Gelukkig durft Kaat er thuis over te praten.
Titre
Dik oké!
Auteur
Sofie De Moor
Narrateur
Sabine Mosar  (inlezer)
Langue
Néerlandais
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2020
1 cd
Durée
0:17
Éditeur original
De Eenhoorn
Note
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Kaat zit sinds kort op basketbal. Zij is dik en daarom wordt ze door Wout, de populairste jongen van het team, gepest. Hij denkt dat ze door haar niet meer kunnen winnen. Daarom zegt hij telkens lelijke woorden. De volgende les doet Kaat een verband om haar pols zodat ze niet mee hoeft te doen. De trainer wil haar graag helpen maar heeft niet in de gaten dat ze gepest wordt. Hij geeft haar de opdracht om over alle spelers op te schrijven wat ze goed kunnen. Thuis vertelt Kaat dat ze gepest wordt en papa belooft met de trainer te gaan praten. Een kort, doorlopend verhaal over pesten en woorden die kunnen kwetsen. De boodschap is daarbij dat iedereen talenten heeft, dat dik zijn oké is maar pesten niet. Eenvoudige uitgave in korte zinnen die telkens op een nieuwe regel beginnen, sommige regels zijn in vette rode letter gedrukt. Het geheel is voorzien van veel kleurrijke illustraties. Af en toe Vlaams taalgebruik., o.a. basket in plaats van basketbal. Vanaf ca. 7 jaar.

Dik oké!

Kaat wordt uitgelachen op school omdat ze niet goed meekan als ze met de klas een basketwedstrijd moeten spelen. Wout is de ergste: 'Dikke koe, ben je nu al moe?’ Dat en nog meer van dat fraais krijgt ze naar haar hoofd geslingerd. Kaat krijgt er een pesthumeur van en is thuis onhandelbaar. De meester lijkt weinig oog te hebben voor de problemen van het meisje. Maar als ze met de klas een basketbalwedstrijd spelen voor ouders en familie, moet Wout op de bank zitten en mag Kaat meespelen. Het komt allemaal goed met Kaat en de pester ziet zelf zijn verkeerde gedrag in.Een sterk zwart-wit verhaal met veel brutaal en stereotiep woordgebruik. De vetgedrukte lelijke woorden en illustraties die accentueren hoe 'lelijk' Kaat is, geven je bij het lezen van dit verhaal een ongemakkelijk gevoel. Het is nooit simpel wat pesten met een kind doet, en daar wringt het schoentje in dit verhaal. De pesters komen min of meer weg met hun onbetamelijk gedrag en zien in dat ze helemaa…Lire la suite