Livre
Néerlandais
Combinatie van foto's die de fragiliteit en de kracht van de mens in de ruimte laten zien met daarbij passende gedichten.
Titre
Ruimte / tekst Stef Bos ; foto's Lieke Anna
Auteur
Stef Bos
Photographe
Lieke Anna
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2019
110 p. : foto’s
ISBN
9789401458252 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Stef Bos, toneelspeler en dichter, wil in zijn liedteksten beelden oproepen. De gestileerde foto's van Lieke Anna tonen de fragiliteit en daarbij de kracht van de mens in de ruimte, aan het strand, tegen de golfslag of met een jong dier op de schouders in tegenlicht. Bos reageert daarop in zijn gedichten met poëtische opposities en ritmisch herhaalde woorden. Het levensbeschouwelijke voegt zich zo bij de lichamelijke taal in de natuurlijke ruimte. Er ontstaat een woord- en beeldrelatie die de verbeelding van de lezer-kijker aanspreekt, van verrassing tot verwondering over de wisselende verhoudingen van het menselijk lichaam in de ruimte als spiegel van het innerlijk. Het mooie vierkante boek met veertig foto's op één of twee pagina's, naast de korte of langere gedichten in diverse typografie, is uitgegeven zonder enige informatie over auteurs en inhoud. Het laat geen grootse indruk na, wel een knap beeld van vooral de foto's die de ruimte een diepere betekenis geven.

À propos de Stef Bos

CC-BY-SA-3.0 - Image by Stephanie Verbeken

Steven Bos, dit Stef Bos, est un chanteur néerlandais né le 12 juillet 1961 à Veenendaal. Il est célèbre pour le titre Papa de 1991.

Biographie

Stef est né le 12 juillet 1961 à Veenendaal, deuxième d'une famille de trois enfants. Son père est joailler. À l'âge de seize ans, Stef souhaite faire des études d'orfèvre dans une école professionnelle dans l'optique de reprendre l'entreprise familiale, mais une affaire de drogue dans l'école l'en dissuade. Il étudie alors dans un Hoger algemeen voortgezet onderwijs (nl) chrétien à Ede, où il ne se retrouve pas dans la discipline stricte. Il s'isole, lit, écrit et écoute de la musique. Il découvre nota…En lire plus sur Wikipedia