Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
De politie van Gent wordt geconfronteerd met de moord op enkele zesjarige jongetjes.
Titre
Botero
Auteur
Stefaan Van Laere
Langue
Néerlandais
Éditeur
Gent: Uitgeverij Partizaan, 2020 | Autres éditions
220 p.
Date de sortie
20-05-2020
ISBN
9789492007926 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Stefan van Laere is een man van vele markten thuis. Hij is journalist, schrijver van songteksten, een liefhebber van tango en auteur van een populair boek over whisky. Niet toevallig dus dat deze elementen verwerkt zitten in zijn thrillerdebuut, waarin politiecommissaris George Bracke en diens rechterhand Cornelis hun intrede doen.

In Botero krijgen ze te maken met een seriemoordenaar die het op kinderen heeft gemunt. De omstandigheden waarin het eerste lijkje wordt aangetroffen, zijn wel bijzonder bizar: rond de hals van het slachtoffer zit een fijn zijden sjaaltje geknoopt, de armen liggen netjes naast het lichaam en rond het lijkje liggen exact honderd bloemen gestrooid. De bedwelmende bloemengeur ten spijt stinkt deze zaak naar een rituele moord. Bracke verhoort de bloemenverkoper die hem vertelt dat driehonderd stuks werden besteld, waarvan er voorlopig slechts honderd werden gebruikt. De voortzetting laat zich dan ook raden. Op het commissariaat heerst een chaotische druk…Lire la suite
In Gent wordt een zesjarig jongetje vermoord. Commissaris George Bracke en zijn afdeling zijn belast met het onderzoek. Maar op het moment dat ze de dader hebben gearresteerd wordt er opnieuw een zesjarig jongetje vermoord in wat een rituele opstelling lijkt met kaarsen en 100 bloemen. En enkele dagen later opnieuw met weer 100 bloemen. De commissaris ontdekt dat de moordenaar 300 bloemen heeft besteld. Dus is het een race tegen de klok, de moordenaar arresteren of op een nieuwe moord wachten. George Bracke is een sympathieke speurder die met een opmerkelijke vrouw getrouwd is. Ook de andere romanpersonages zijn serieuze figuren, en niet de karikaturen die veel andere Vlaamse thrillers bevolken. Toch zit er een flinke dosis humor in dit vlot vertelde boek zonder er een klucht van te maken. De plot is goed opgezet en uitgewerkt. Deze George Bracke roman smaakt naar meer. Normale druk.