Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Met je vinger in je neus : etiquettegids voor kinderen

Stefaan Van Laere (auteur), Do Van Ranst (auteur), Harmen Van Straaten (dessinateur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Hoe dien je je in allerlei situaties te gedragen? Op een vrolijke manier worden allerlei omgangsregels uitgelegd, zoals over de omgang met je vrienden, internetcontacten en met feestelijke gelegenheden. Met grappige zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 11 jaar.
Sujet
Etiquette
Titre
Met je vinger in je neus : etiquettegids voor kinderen
Auteur
Stefaan Van Laere Do Van Ranst
Dessinateur
Harmen Van Straaten 1958-
Langue
Néerlandais
Éditeur
Leuven: Davidsfonds/Infodok, 2007
79 p. : ill.
Note
Ondertitel ontleend aan omslag
ISBN
9789059082281
Placing suggestion
499.3 (SISO) Gevoelens - Gedrag (ZIZO)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een etiquettegids voor kinderen lijkt op het eerste gezicht wat vreemd. Welke kinderen zitten er immers op te wachten op een boek dat hen gaat vertellen hoe ze zich netjes moeten gedragen? Het is dan ook heel positief dat de onderwerpen die aan bod komen in het boek fris gepresenteerd worden en heel uiteenlopend zijn. Na het eerste, algemene hoofdstuk, wordt er uitleg gegeven over gesprekken voeren, bedankjes en complimentjes geven en verontschuldigingen aanbieden. Daarna heeft men het over hoe je jezelf het best kan gedragen aan tafel, op het toilet, op school, op straat, in de kerk, op het internet, aan de telefoon en op feestjes. Ten slotte wordt er ook wat verteld over hoe je het best omgaat met je vrienden en met dieren. Door zo'n uiteenlopende thema's te behandelen wordt het onderwerp 'etiquette' helemaal opengetrokken. Zo wordt er soms uitgeweid over een bepaald thema dat het niet meer erg duidelijk is wat het nog te maken heeft met etiquette.

Het onderwerp wordt ook he…Lire la suite
Hoe gedraag je je als een ster met stijl? In dit vierkante boek worden omgangsregels duidelijk en op een vrolijke manier uitgelegd. Om te beginnen: wie goed in zijn/haar vel zit en aardig en respectvol is tegen mensen in zijn/haar omgeving krijgt doorgaans positieve reacties terug. Dat bevestigt het positieve zelfbewustzijn en zo is de cirkel rond. In twaalf hoofdstukken worden onderwerpen behandeld als tafelmanieren, hoe laat je de w.c. en badkamer achter, stijl op school, op straat, hoe ga je met je vrienden om, met je mobieltje, internetcontacten (en de gevaren daarbij), huisdieren en feestelijke gelegenheden. Het boek wordt afgesloten met een etiquette-test. Jammer dat alleen respectvol gedrag in een rooms-katholieke kerk ter sprake komt. Korte informatie over gebruiken in een synagoge, protestantse kerk, moskee enz. èn de aansporing tot respect voor het gedachtegoed van andersdenkenden is in deze maatschappij een must. Geschreven in een vriendelijke, nergens betuttelende stijl, r…Lire la suite

Suggestions