Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

100 procent Lena

Stefan Boonen (auteur)

100 procent Lena

Public cible:
9-11 ans et plus
Bas (12, ik-figuur) snapt er niets van. Zijn zus Lena (17) heeft een eind aan haar leven gemaakt. Stukje bij beetje krijgt hij antwoord op een aantal vragen en krijgt het verdriet een plaats. Vanaf ca. 12 jaar.
Titre
100 procent Lena
Auteur
Stefan Boonen
Langue
Néerlandais
Titre parallèle
100 % Lena
Éditeur
Kalmthout: Pelckmans, 2022 | Autres éditions
83 p.
ISBN
9789464019070 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een jeugdverhaal over een jongen wiens zus zelfmoord pleegt. Op een dinsdag in april zet Lena (17) er een punt achter. Haar zelfdoding haalt de wereld van Bas (12, ik persoon) helemaal overhoop. Er is verdriet, woede en pijn. Vragen zonder antwoord. Wanhoop bij zijn ouders. Bovenal mist Bas zijn zus vreselijk. Ondertussen gaat zijn leven verder: zwemmen, gitaar spelen, muziek beluisteren en de laatste maanden op de basisschool. Soms is hij het liefst alleen met zijn verdriet, op andere dagen zoekt hij het gezelschap van zijn onverbeterlijke vriend Tristan of de oude meneer Sim. In sentimentele en invoelende stijl geschreven. Stefan Boonen (Hamont-Achel, 1966) is een zeer bekende Belgische auteur, uitvoerend kunstenaar en maker. Hij schreef meer dan zestig boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven. Vanaf ca. 12 jaar.

100 procent Lena

Vind je het erg als ik zwijg of te hard lach? Als ik bij jou wil zijn of juist niet? Met deze twee zinnen begint het verhaal van Bas. Twee zinnen geschreven door zijn zus, het begin van een gedicht of van een songtekst. Woorden die bij Lena horen, Bas’ zus. Lena heeft op een doodgewone dag besloten dat het leven voor haar de moeite niet meer waard was. Voor Bas en zijn ouders blijft niet enkel de leegte die Lena achterliet, maar ook een berg vragen zonder antwoorden en een veelheid aan herinneringen die doen lachen of doen wenen. Geen verhaaltje waarin verdriet wordt omgetoverd in geluk, maar een inleefbaar verhaal over hoe verdriet alleen maar ‘slijt met de tijd’. Met daarin de belangrijke rol die wordt toebedeeld aan vrienden en geliefden. Een boek geschreven in samenwerking met de werkgroep ‘Verder’, als initiatief om zelfdoding bespreekbaar te maken. Het boek sluit af met de nodige adressen en telefoonnummers, zowel voor Vlaanderen als voor Nederland. Een aan te moedigen initia…Lire la suite