Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De Vindeling van Wammerswald : over een aangespoeld meisje, elf zonen, sakkersnotter, Mathilda, een beer, superdoze...

Stefan Boonen (auteur), Tom Schoonooghe (dessinateur)

De Vindeling van Wammerswald : over een aangespoeld meisje, elf zonen, sakkersnotter, Mathilda, een beer, superdoze...

Public cible:
6-8 ans et plus
In het dorpje Wammerswald spoelt een meisje aan. Ze weet niet hoe ze heet. Daarom noemen ze haar Vindeling. Haar komst zorgt voor onrust bij de dorpsbewoners. Wie is ze, wat komt ze doen, bij wie moet ze wonen? Het bezoek van heer Waltz, die van het dorp een pretpark wil maken, zorgt voor nog meer opschudding. Het lijkt wel alsof Vindeling moeilijkheden veroorzaakt, of juist niet?
Titre
De Vindeling van Wammerswald : over een aangespoeld meisje, elf zonen, sakkersnotter, Mathilda, een beer, superdozers, tante Idaliek, een Donderkrak, spoken en een dorpje
Auteur
Stefan Boonen
Dessinateur
Tom Schoonooghe
Langue
Néerlandais
Éditeur
Kalmthout: Van Halewyck, 2018 | Autres éditions
168 p. : ill.
ISBN
9789461316431 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In het dorpje Wammerswald spoelt een meisje aan. Ze weet niet hoe ze heet. Daarom noemen ze haar Vindeling. Haar komst zorgt voor onrust bij de dorpsbewoners. Wie is ze, wat komt ze doen, bij wie moet ze wonen? Het bezoek van heer Waltz, die van het dorp een pretpark wil maken, zorgt voor nog meer opschudding. Het lijkt wel alsof Vindeling moeilijkheden veroorzaakt, of juist niet? Verhaal met een gedateerde uitstraling, dat zich in circa twee weken afspeelt in een kneuterig dorpje. De karakters van de dorpsbewoners, zoals de plechtige burgemeester en de agent die met een zwaar Vlaams accent spreekt doen cliché en soms geforceerd grappig aan. Het gebruiken van een alwetende verteller, de sfeerbeschrijvende stijl en het krachtige, soms poëtische taalgebruik met veel dialoog maken van de lezer een toeschouwer. De naïeve potloodillustraties, ingekleurd met felle kleuren, staan niet altijd op de juiste pagina en voegen niets toe aan het verhaal. Stevige uitgave, omslag met sierletters. Apa…Lire la suite

De vindeling van Wammerswald

Het ingeslapen dorpje Wammerswald wordt op een dag opgeschrikt door de plotse aanwezigheid van een onbekend meisje, zomaar aangespoeld. Het meisje kent haar eigen naam niet meer, maar omdat men ze gevonden heeft, besloten de dorpsbewoners haar Vindeling te dopen.
Ze bouwt een ‘hut’ aan de oever van de rivier, en een heuse wiebelwankeltoren van autobanden. Maar de mensen van Wammerswald zitten met de handen in het haar: bij wie gaat dit bijzondere kind wonen? En zal ze niet te veel last verkopen?
Al snel blijkt dat het meisje niet zomaar een kind is. Wanneer de jager uit het dorp één van de beren eindelijk te pakken krijgt, gaat de Vindeling hem bevrijden. En wanneer meneer Waltz (een knipoog?) plannen heeft om het dorp te veranderen in een pretpark, steekt ze daar eigenhandig een stokje voor. De belevenissen van de Vindeling maakt het dorp onrustig, en elke bewoner reageert zo op zijn eigen manier.
Bij het begin van het verhaal worden alle personages kort voorgesteld…Lire la suite

Suggestions