Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Elvis de Draak en de zeven zombies

Stefan Boonen (auteur), Bart Schoofs (auteur)

Elvis de Draak en de zeven zombies

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Elvis' familie is niet bepaald reislustig. Daarom sturen zijn ouders hem als afgevaardigde naar de begrafenis van zijn oudtante Ursula, ergens in het Noorden. Elvis belandt in Walkandol, een dorp waar vreemde dingen gebeuren. Al snel moet hij vluchten voor een stel zombies.
Titre
Elvis de Draak en de zeven zombies
Auteur
Stefan Boonen Bart Schoofs
Langue
Néerlandais
Édition
2de dr.
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2014 | Autres éditions
176 p. : ill.
ISBN
9789044818277 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De ouders van Elvis ontvangen een overlijdensbericht van een Zweedse tante, van wie Elvis niet eens wist dat ze bestond. Met een aantal smoesjes wordt hij naar het hoge noorden gestuurd. Daar wachten hem verrassingen: géén zojuist overleden tante, maar een die al tien jaar met een zestal anderen als zombie functioneert, een circus dat op zombies jaagt om ze in dienst te nemen, en als dat niet lukt, ze te vernietigen. Kan Elvis zijn ondode tante beschermen? Vijfde los te lezen deel in de serie over Elvis de Draak*. Vlot verteld, vlot leesbaar verhaal. De karakters worden niet uitgewerkt. De humor sprankelt nu en dan even en de gebeurtenissen volgen elkaar in een hoog tempo op. Ondanks de zombies wordt het niet echt griezelig. De vrij eenvoudige zwart-witillustraties zijn licht karikaturaal. Weinig opvallend, wat donker omslag. Vanaf ca. 9 jaar.

Elvis de Draak en de zeven zombies

In dit vijfde boek van Elvis de Draak wordt Elvis door zijn ouders naar het Noorden gestuurd voor de begrafenis van de zus van zijn oma, tante Ursula. Elvis komt alleen in Walkandol terecht. Tante Ursula blijkt echter al tien jaar dood. Op zich is dit al vreemd. Elvis logeert bij opa Helm. Wanneer Elvis 's nachts wakker wordt en moet plassen, wordt hij aangevallen door vreemde, stinkende wezens. Opa Helm blijkt op het eerste zicht niet op de hoogte, maar Elvis merkt dat hij meer weet. Opa Helm vertelt het hele verhaal. Zeven zombies zijn verstopt in het tuinhuis (ook tante Ursula). Ze hebben oude grond nodig en zijn op zoek naar een veilig kerkhof. Jaren geleden liep Irma Ploetir dronken op het kerkhof. Ze viel in slaap op het graf van haar vader. Ze had bloemen vertrapt en veel lawaai gemaakt. De zombies plaagden haar door o.a. haar schoenen uit te trekken. Irma wil wraak en samen met haar kompanen wil ze zombies te pakken krijgen. Ze wil een griezelpretpark met bloederige achtbaa…Lire la suite

Suggestions