Kleine August

Stefan Boonen (auteur), Anke Rymenams (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
August ontdekt dat het circus in de stad is en vertelt dat opgewonden aan zijn oom en tante. Zijn gemene Tante Toos, Oom Oberdon en Neef Nathan vertrekken meteen, maar laten August alleen thuis achter. August besluit weg te lopen. Prentenboek met humoristische, dynamische kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Kleine August
Auteur
Stefan Boonen
Dessinateur
Anke Rymenams
Langue
Néerlandais
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2018
[30] p. : ill.
ISBN
9789462912984 (hardback)
Placing suggestion
Circus (ZIZO)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 350 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Als August ontdekt dat het circus in de stad is, vertelt hij dat enthousiast thuis aan zijn oom en tante. Tante Toos, Oom Oberdon en Augusts gemene Neef Nathan vertrekken meteen, maar August mag als enige niet mee. Boos besluit hij weg te lopen. Onderweg komt hij de sterkste man van de wereld tegen, zijn held, die ervoor zorgt dat hij toch naar het circus kan. Daar mag August assisteren in zijn weergaloze act, en schittert als hoogtepunt van de voorstelling. Hij verliest daarbij zijn pet, en de volgende dag gaat de sterke man met behulp van de pet naar hem op zoek… Een stoer en tegelijk vertederend verhaal over een kleine, onbetekenende jongen die voor een avond in de spotlights mag staan, met een knipoog naar het sprookje van Assepoester. De schetsmatige, half ingekleurde en soms duidelijk zichtbaar opgeplakte tekeningen, met veel vlakken en lijnen, geven het verhaal iets stoers en robuusts. Grappig detail is dat op de schutbladen het verhaal wordt in- en uitgeluid. Stefan Boonen sch…Lire la suite

Kleine August

August woont bij oom Oberdon, tante Toos en neef Nathan. Wanneer August aan hen vertelt dat het circus in de stad is neergestreken, willen ze er meteen naartoe gaan. Ook August. Maar dan zegt tante Toos dat hij niet mee mag. De tickets zijn duur zegt oom Oberdon. Oneerlijk vindt August dat! Iedereen gaat behalve hij! Hij neemt een drastische beslissing en gaat bij hen weg. Denk nu maar niet dat hij van zin is om nog terug te keren! Op straat wordt hij aangesproken door Max. Hij zoekt de weg naar het circus. August wil hem er best heen brengen ...In dit verhaal komt een groot gevoel van onrechtvaardigheid naar boven. Het is ook best zielig dat August niet mee mag naar het circus, terwijl zijn ‘boze stiefmoeder’ tante Toos en haar gezin wel gaan. Dit verhaal heeft naar mijn gevoel een hoog sprookjesgehalte. Het onrecht wordt rechtgezet en ze leefden nog lang en gelukkig. Sprookjes zijn erg populair bij kinderen vanaf vier jaar. Dat kan geen toeval zijn.


Lire la suite