De vriendschap van twee pubermeisjes in een Italiaans industriestadje wordt op de proef gesteld als de liefde in hun leven komt.
Titre
Staal
Directeur
Stefano Mordini
Antécédent bibliographique
Silvia Avallone
Compositeur
Andrea Mariano
Acteur
Michele Riondino Vittoria Puccini Matilde Giannini Anna Bellezza
Titre uniforme
Acciaio
Langue
Italien
Éditeur
Homescreen, [2013]
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2012
Durée
95 min.
Note
Italiaans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8717249481751

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Tweede speelfilm (2012) van Stefano Mordini, gebaseerd op het romandebuut uit 2010 van Silvia Avallone. Het verhaal speelt in het kustplaatsje Piombino (Toscane), dat beheerst wordt door de staalfabriek Lucchini, waar duizenden mensen werken. De 13-jarige Anna en Francesca zijn hartsvriendinnen en wonen in een grauw appartementencomplex, dicht bij het strand dat uitkijkt op het rijke, onbereikbare Elba. Hoofdthema van de film is de vriendschap van de meisjes, die omslaat in verwijdering wanneer ze hun seksualiteit gaan ontdekken. Maar we zien ook het gevaarlijke werk op de fabriek van hun vaders, broers en vrienden, de vlucht uit de dagelijkse grauwheid in een rauw uitgaansleven vol drank, drugs en seks, het weinig gelukkige huiselijk leven in de gezinnen van de twee meisjes. Ruud Stift (Cinemagazine, i) geeft 3 (van 5) sterren: '(...) Regisseur Stefano Mordini brengt de sociale isolatie staalhard in beeld. Afwezige vaders, gedienstige moeders en rebellerende dochters. Maar ook onvoor…Lire la suite

À propos de Stefano Mordini

Stefano Mordini, né le 21 août 1968 à Marradi dans la région de la Toscane, est un réalisateur, un scénariste et un producteur de cinéma italien.

Biographie

Stefano Mordini travaille en tant que producteur exécutif durant les années 1990. Il commence sa carrière cinématographique en réalisant des courts métrages et des films documentaires. Paz '77, consacré à l'artiste Andrea Pazienza, est présenté en 2000 au festival du film de Turin. En 2002, L'allievo modello (it) fait partie de la sélection du Festival international du cinéma indépendant de Buenos Aires. En 2002, le cinéaste est chargé de cours à l'université libre des langues et de la communication (IULM) de Milan.

Son premier long métrage, Provincia meccanica, met en scè…En lire plus sur Wikipedia