Wanneer de 'New Kids', vijf Brabantse hangjongeren uit het dorpje Maaskantje, hun baan kwijtraken, lopen de zaken uit de hand
Titre
New kids turbo
Directeur
Steffen Haars Flip Van der Kuil
Langue
Néerlandais
Éditeur
Sans lieu de publication: Video/Film Express, 2011
1 blu-ray
Date d'enregistrement
2010
Durée
85 min.
Note
(Nederlands) Brabants gesproken Ondertiteling: Engels, Nederlands voor slechthorenden
EAN
8713053815508

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De 'New Kids' begonnen hun 'carrière' in 2007 op internet, daarna volgden een tv-serie, twee hits en een dvd. Hun bioscoopfilm 'New Kids turbo' (2010) trok de meeste bioscoopbezoekers (728.000) voor een Nederlandse film in 2010. De vijf kansloze jongeren uit het Brabantse Maaskantje lijken te zijn blijven hangen in de jaren negentig. In hun gifgroene Opel Manta terroriseren ze het dorp, terwijl ze broodjes bakpao, grizzly’s, kipknotsen en blikken bier naar binnen werken. Als gevolg van de crisis verliezen ze hun baan en door eigen toedoen ook nog hun uitkering, waarna de zaken steeds verder uit de hand lopen. De regisseurs Steffen Haars en Flip van der Kuil spelen twee van de hoofdrollen, bekende Nederlanders zijn te zien in bijrollen. Niet iedereen kan deze 'wansmaak' waarderen. Raymond Boere (Algemeen Dagblad 11-12-'10): '(...) Wie ernaar kijkt, moet over een sterke maag beschikken en een goed gevoel voor wrede humor hebben om het te kunnen waarderen. Maar dat maakt het tegelijk ong…Lire la suite

À propos de Steffen Haars

Steffen Haars, né le 30 juillet 1980 à Maaskantje, est un réalisateur, producteur, scénariste, acteur et directeur de la photographie néerlandais.

Carrière

Il est le frère aîné de l'acteur et présentateur Tim Haars.

Filmographie

  • 2001 : De Pulpshow (nl) : co-réalisé avec Flip van der Kuil
  • 2003 : The Trip : co-réalisé avec Flip van der Kuil
  • 2004 : Baby Blues
  • 2007-2009 : New Kids : co-réalisé avec Flip van der Kuil
  • 2008 : Op vakantie : co-réalisé avec Flip van der Kuil
  • 2010 : New Kids Turbo : co-réalisé avec Flip van der Kuil
  • 2011 : New Kids Nitro En lire plus sur Wikipedia