Livre
Néerlandais

Oeps ...

Stephan Pastis (auteur), Florus Van Rooijen (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Flip Fiasco heeft een eigen detectivebureau opgericht. Samen met zijn partner Fiks de ijsbeer probeert hij belangrijke zaken op te lossen. Met veel stripachtige illustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Oeps ... / [tekst en illustraties] Stephan Pastis
Auteur
Stephan Pastis
Traducteur
Florus Van Rooijen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Mistakes were made
Éditeur
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, 2020 | Autres éditions
302 p. : ill.
ISBN
9789026135743 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 300 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Flip Fiasco, die eigenlijk Viaz-Gôt heet, is oprichter van een detectivebureau dat hij naar zichzelf vernoemd heeft. Het houdt kantoor in zijn moeders kleerkast. Hij wordt bijgestaan door Fiks, een ijsbeer, die wegens het smelten van de Noordpool nu bij Flip in huis woont. Zij krijgen verschillende opdrachten, maar geen van die worden op eenvoudige wijze afgehandeld. De samenwerking tussen Flip en Fiks is dan ook niet optimaal. Graphic novel geheel in de stijl van de boeken over het leven van een loser (van Jeff Kinney). Op een humoristisch wijze vertelt de hoofdpersoon, zich vaak rechtstreeks richtend tot de lezer, over zijn belevenissen als detective. De tekst loopt steeds over in zwart-witte stripachtige illustraties inclusief tekstballonnetjes om vervolgens weer tot de tekst terug te keren. Het op zich eenvoudige, vlot vertelde verhaal is opgebouwd uit zestig korte hoofdstukjes en kent een mooie spanningsboog. Geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen. Stephan Pastis is s…Lire la suite

Flip Fiasco. Oeps ...

Flip Fiasco profileert zich als 'Het leven van een Loser' voor jongere kinderen. Helaas is dit eerste boek van de reeks helemaal zo grappig niet. Flip laat ons wel laat glimlachen met zijn domme streken als detective en ook zijn zakenpartner, een ijsbeer, kan best grappig zijn. Kinderen zullen Flip vooral een dom figuurtje vinden en ervan genieten dat deze graphic novel zeer snel leest. Veel inhoudelijke spanning heeft het boek echter niet.
In het verhaal mogen we meespeuren met Flip, die gekke detectivezaken mag oplossen. Zijn schoolresultaten lijden hieronder, maar dat is voor Flip geen zorg. Wat hem meer zorgen baart, is het detectivebureau van zijn concurrente, jeweetwelwie ... Alles wat fout loopt, wordt haar in de schoenen geschoven. Gelukkig loopt het verhaal goed af omdat de leerkracht de leerstof als speurtocht weet te formuleren.

À propos de Stephan Pastis

Stephan Thomas Pastis est un dessinateur américain de comic strips, né à San Marino en Californie le 16 janvier 1968.

Après avoir exercé le métier d'avocat, Pastis se lance dans le dessin de presse. Son comic strip Pearls Before Swine (en) est publié dans plus de 600 journaux à travers les États-Unis. Il est récompensé par la National Cartoonists Society en 2003 et 2006. Pastis est également l'auteur de Timmy Failure, une série d'albums illustrés pour enfants.

Biographie

Jeunesse et formation

Stephan Pastis grandit à San Marino en Californie. Souffrant de bronchite chronique durant son enfance, il reste souvent alité et commence à pratiquer le dessin lorsque sa mère lui achète des crayons …En lire plus sur Wikipedia