Livre
Néerlandais

Doe en denk als een kat : stressvrij, rustig, levensgenieter, charismatisch, nieuwsgierig, onafhankelijk ... : het ...

Stéphane Garnier (auteur), Laura Hawkins (auteur)

Doe en denk als een kat : stressvrij, rustig, levensgenieter, charismatisch, nieuwsgierig, onafhankelijk ... : het ...

Hoe kan de rust die een kat uitstraalt in haar stressvrije routine ons doen stilstaan bij het beheersen van ons eigen stressniveau en zo leren genieten van het leven? Een werkboek.
Titre
Doe en denk als een kat : stressvrij, rustig, levensgenieter, charismatisch, nieuwsgierig, onafhankelijk ... : het werkboek
Auteur
Stéphane Garnier Laura Hawkins
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Agir et penser comme un chat. Cahier d'exercises
Éditeur
Utrecht: Kosmos, 2019
175 p. : ill.
ISBN
9789021573533 (hardback) 9789021571416 (hardback)
Placing suggestion
172 (SISO) Stress - Relaxatie (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In haar boek 'Doe en denk als een kat' (2018)* beschreef Stéphane Garnier de overeenkomsten in het gedrag van katten en mensen. In dit 'werkboek' gaat klinisch psycholoog Laurie Hawkes nog een stapje verder. Vanuit het kattengedrag beschrijft zij het menselijk gedrag in verschillende situaties en geeft zij adviezen om meer katachtig te reageren en te handelen. 'Hoe doen katten dat toch?' is de meest voorkomende vraag in het boek. De antwoorden zijn meestal heel praktisch. Want hoe doe je dat toch: stressvrij, onafhankelijk en kalm door het leven te gaan? In veertig hoofdstukken wordt de mens gewezen op de hebbelijkheden die katten ons tonen opdat ook wij vrij en gelukkig(er) worden. 'Vind momenten om te lachen, liefst elke dag' is een van de adviezen in het afsluitende hoofdstuk. Dit boek kan daar ook bij helpen, want de humor is nooit ver weg.

Suggestions