Livre
Néerlandais

De herfst op tafel : seizoensgerechten uit de fameuze culinaire almanak 365

De herfst op tafel : seizoensgerechten uit de fameuze culinaire almanak 365

91 goede redenen om aan tafel te gaan!

Iedere herfstdag een lekker gerecht op tafel. In dit boek vindt u voor elke dag van de maanden september, oktober en november een heerlijk recept en heel veel inspiratie om te genieten van het beste van het seizoen.

Stéphane Reynaud is bekend van zijn succesvolle kookboeken, waaronder 'À propos bistro' en 'Barbecue & plancha'. De he
Sujet
Gerechten
Titre
De herfst op tafel : seizoensgerechten uit de fameuze culinaire almanak 365
Auteur
Stéphane Reynaud
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Recettes pour l'automne
Éditeur
Hilversum: Fontaine, 2015
136 p. : ill.
ISBN
9789059566514 (hardback)
Placing suggestion
629.2 (SISO) Kookboeken ; Kookboeken (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 25 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De Franse auteur schreef eerder een kookboek met voor elke dag van het jaar een recept: '365 goede redenen om aan tafel te gaan'*. De recepten voor de maanden september, oktober en november daaruit zijn hier opnieuw bijeengebracht. Elke maand opent met een dagkalender en een overzicht van seizoensproducten. Daarna de recepten op datum, drie per pagina, voor zes personen. Met opgave van ingrediënten, (voor)bereidingstijd en beschrijving van de bereidingswijze. De receptuur is niet al te moeilijk; wel wordt ervan uitgegaan dat de kok over enige kookervaring beschikt. Handig zijn de sterretjes in de receptuur die verwijzen naar tips en informatie in de marge. Bij de recepten grappige tekeningetjes en verhalen over een fictief echtpaar. Mooie, paginagrote kleurenfoto's. Met registers op ingrediënt en op soort gerecht. Kleine tot zeer kleine druk; kleine marge.

À propos de Stéphane Reynaud

Stéphane Reynaud est journaliste, rédacteur en chef des pages « Style et Art de Vivre » au Figaro depuis août 2011. Les différents dossiers, articles et chroniques qu'il signe sont autant de regards portés sur l'industrie du luxe, avec des angles économiques ou sociétaux. Il collabore aussi au Figaro Magazine et au supplément du Figaro Almaviva. Il était auparavant, de 2007 à 2011, codirecteur de la rédaction de l'agence de presse Relaxnews.

Biographie

Stéphane Reynaud est l'auteur de plusieurs essais dont Glamour business, publié en 2008, aux éditions du Toucan, No Low Cost, publié en 2009, aux éditions du Moment avec Bruno Fay. No Low Cost, une critique des modes de production de produits et services à bas coût, a fait l'objet d'un clip réalisé par l'agence Zookeeper et d'un blog. Le…En lire plus sur Wikipedia