Livre
Néerlandais

Het zwarte hart

Stephanie Garber (auteur), Selma Soester (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Scarlett wil al jaren de mysterieuze voorstelling Caraval bezoeken, om te ontsnappen aan haar wrede vader en het naargeestige eiland Trisda. Als ze eindelijk wordt uitgenodigd en afreist naar Caraval, verdwijnt haar zus Donatella en begint een bizar en levensgevaarlijk avontuur. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Het zwarte hart
Auteur
Stephanie Garber
Traducteur
Selma Soester
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Caraval
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, copyright 2016 | Autres éditions
368 p.
Note
Ook verschenen odner de titel Caraval
ISBN
9789024571048 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Scarlett woont met haar zus Donatella en haar wrede vader op een klein afgelegen eiland, het Veroverde Eiland Trisda. Al jaren wil zij het eiland bezoeken waar de beroemde voorstelling Caraval wordt gehouden. Eindelijk, na zeven jaar, krijgt ze een uitnodiging van Legende, de oprichter van de mysterieuze voorstelling waarin het publiek meespeelt. Met behulp van Julian, een knappe zeeman, varen de zussen naar het eiland. Daar verdwijnt Donatella en het is aan Scarlett om haar te vinden in de sprookjesachtige setting van Caraval. Dit is een bijzonder sfeervol fantasyverhaal en het eerste deel van een serie. De beschrijving van de omgeving waarin het spel plaatsvindt, is zeer fantasievol en bijna duizelingwekkend. Alle personages zijn kleurrijk. Vinden Scarlett en Julian Donatella en ook elkaar in deze aaneenschakeling van bizarre avonturen en onvoorspelbare wendingen? Het verhaal is goed opgebouwd en leest als een film. Vanaf ca. 15 jaar.

De duisternis. Het zwarte Hart

Twee zussen leven onder het juk van hun tirannieke vader, de gouverneur. De oudste zus, Scarlett, tracht wanhopig haar jongere rebelse zus, Donatella, in het gareel te houden om haar zo voor de straffen van hun vader te behoeden. Het boek start met een aantal brieven waarin Scarletts obsessie voor een legendarische voorstelling van Caraval duidelijk wordt. In deze voorstelling speelt het publiek mee. Wanneer de kans zich voordoet om aan het wakende oog van hun vader te ontsnappen, varen ze naar het eiland waar de voorstelling wordt gehouden. Ze komen terecht in een gevaarlijk spel waarbij het publiek moet raden wat fictie is en wat echt. Al snel verdwijnt Donatella en is het aan Scarlett om haar te vinden in een bijzondere setting van fantasie en buitenissigheid.Dit Fantasyverhaal leest vlot en verveelt op geen enkel moment. Romantische scènes ontbreken niet en dat zal onze doelgroep zeker appreciëren. Als lezer krijg je het gevoel alsof je zelf meedoet aan het s…Lire la suite