Livre
Néerlandais

Mijn eerste atlas

Stephen Barker (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Kijk welke dieren en bezienswaardigheden er in de verschillende werelddelen zijn. Hardkartonnen (kijk)atlas met globale kaarten in felle kleuren van de werelddelen. Ook geschikt voor vergroten van de woordenschat. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.
Titre
Mijn eerste atlas
Dessinateur
Stephen Barker
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
My first atlas
Édition
1
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2015
[16] p. : ill.
ISBN
9789000346820 (hardback)
Placing suggestion
592.3 (SISO) Dieren (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Deze kleurrijke hardkartonnen atlas neemt jonge kinderen mee op reis naar Europa, Azië, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Afrika, Oceanië en Antarctica. Op de dikke kartonpagina’s met afgeronde hoeken vinden we simplistische afbeeldingen van de werelddelen. Er zijn geen landsgrenzen in getekend. In de wereldkaarten zijn de meest bekende dieren afgebeeld die er leven en de beroemdste bezienswaardigheden. Ter toelichting staan er bijbehorende (losse) woorden bij in een speels lettertype. De vriendelijke, gekleurde prenten van de kaarten en de dieren zullen jonge kinderen wel aanspreken. Bezienswaardigheden als het Colosseum en de Taj Mahal zullen echter veel kinderen weinig zeggen. De (samen)lees- en kijkuitgave is degelijk uitgevoerd en hierdoor geschikt voor veelvuldig gebruik. Eventueel te gebruiken als eerste kennismaking met de wereld of ter vergroting van de woordenschat. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Mijn eerste atlas

In deze atlas voor peuters en kleuters wordt per dubbele pagina telkens een ander werelddeel getoond, met de belangrijkste bezienswaardigheden en de dieren die er wonen. De grenzen van de landen werden niet getekend, en de illustraties zijn heel simplistisch met weinig details. Gelukkig staat de naam van het gebouw of het dier er steeds bij vermeld. De tekeningen zijn duidelijk op een doelpubliek van jonge kinderen gericht. Vaak worden vooraanzicht en profiel gemixt in een afbeelding. Peuters kunnen zeker een aantal dieren herkennen. Kleuters herkennen heel misschien ook de Eiffeltoren (Parijs), de Chinese muur, Christus de Verlosser (Rio de Janeiro), Machu Picchu (Peru) of de Kilimanjaro (Tanzania). De buitenkant van het boekje is zacht en afwasbaar. Ook de rest van het kartonboekje kan wel een stootje verdragen en is door de afgeronde hoekjes leuk voor peuterhandjes.De vlag dekt de lading echter niet. Het boekje wordt immers verkocht als eerste atlas. Waar is e…Lire la suite