Livre
Anglais
Als de zevenjarige Christopher, die op school gepest wordt, in een bos verdwijnt, komt hij zes dagen later terug als een veel slimmere en volwassener versie van zichzelf.
Titre
Imaginary friend
Auteur
Stephen Chbosky
Langue
Anglais
Éditeur
London: Orion, © 2019 | Autres éditions
705 p.
ISBN
9781409184805 (hardback)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 17 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De zevenjarige Christopher en zijn moeder verbergen zich voor zijn uiterst gewelddadige vader in een klein stadje waar de jongen op school gepest wordt. Op een dag verdwijnt hij in het nabije woud en komt hij zes dagen later terug als een veel slimmere en volwassener versie van zichzelf. Maar hij hoort stemmen, mag van zijn denkbeeldige vriend niets vertellen over wat er is gebeurd en moet een boomhut bouwen anders zou er van alles ergs gebeuren met iedereen in zijn omgeving. Ondertussen wordt in het bos het skelet gevonden van een kind dat vijftig jaar daarvoor in even vreemde omstandigheden is verdwenen. Christopher beschikt over gaven, is een ziener en heeft alleen maar ‘de vriendelijke man’ als vriend. Chbosky’s tweede roman, na het succesvolle ‘The perks of being a wallflower (De belevenissen van een muurbloem) van twintig jaar geleden is een psychologisch horrorverhaal dat soms doet denken aan Stephen King, de lezer zeer snel in de ban krijgt maar net omdat die spanning onderhui…Lire la suite

À propos de Stephen Chbosky

CC BY-SA 2.0 - Image by

Stephen Chbosky est un écrivain, réalisateur, producteur et scénariste américain, né le 25 janvier 1970 à Pittsburgh, États-Unis.

Biographie

Chbosky est connu par son roman Le Monde de Charlie, d'abord publié sous le titre Pas raccord, qui en est à sa vingtième réédition. Il a été vendu à plus d'un million d'exemplaires, traduit en sept langues et édité en Europe, en Amérique du Sud et en Asie.

Chbosky a écrit et réalisé son premier long métrage The Four Corners of Nowhere à 23 ans qui a été présenté en compétition au Festival de Sundance. Il participe aussi au scénario du film Rent. En 2006, Chbosky cocrée avec Jon Turteltaub la série télévisée Jericho.

Il réalise en 2012 l'adaptation de son roman sous le titre Le Monde de Charlie (The Perks of Being a Wallflower).

En lire plus sur Wikipedia