Een Amerikaanse zakenman gaat samen met een geoloog op zoek naar goud in de jungle van Indonesië. Ze hebben succes, maar dan keert het tij.
Sujet
Goldrush
Langue
Anglais
Éditeur
The Searchers, © 2017
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2016
Durée
115 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
9789461874580

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Avonturenfilm van Stephen Gaghan (Syriana) met Matthew McConaughey (Free state of Jones; The wolf of Wall Street). Het verhaal is geïnspireerd op de Bre-X-affaire, eind jaren 1990. De Amerikaanse zakenman Kenny Wells heeft een mijnbedrijf geërfd van zijn vader, maar is weinig succesvol. Hij droomt van een grote klapper en gaat samen met een geoloog en avonturier (Edgar Ramírez) op zoek naar goud in de jungle van Indonesië. Ze hebben succes, maar dan keert het tij. De recensenten geven maar 2-3 1/2 ster. VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) Het quasi-waargebeurde verhaal, over een excentrieke goudzoeker die in de jungle van Indonesië de jackpot vindt, is best vermakelijk maar ook nogal voorspelbaar en bloedeloos verteld. Pluspunt is McConaughey, die met zijn imposante bierbuik, foute comb-over en scheve gebit zichtbaar geniet van zijn rol.' Bor Beekman (Volkskrant 16-3-'17): '(...) Wat deze film dan toch boven de middelmaat uittilt, is de wijze waarop regisseur Stephen Gaghan (Syriana) laat z…Lire la suite

À propos de Stephen Gaghan

CC BY-SA 2.0 - Image by diginmag - Photo by Cindy Maram for Dig In Magazine www.diginmag.com

Stephen Gaghan est un réalisateur et scénariste américain, né le 6 mai 1965 à Louisville (Kentucky). Il a gagné l'Oscar du meilleur scénario en 2000 pour le film Traffic de Steven Soderbergh. Il a aussi réalisé le film Syriana.

Biographie

Filmographie

 Sauf indication contraire ou complémentaire, les informations mentionnées dans cette section peuvent être confirmées par la base de données IMDb.

Comme réalisateur

  • 2002 : Abandon
  • 2005 : Syriana
  • 2011 : Metro (téléfilm)
  • 2015 : White city (téléfilm)
  • 2016 : Gold
  • 2019 : Le Voyage du Docteur Dolittle (Dolittle)
En lire plus sur Wikipedia