DVD
Néerlandais

101 echte dalmatiërs

Stephen Herek (directeur), Dodie Smith (antécédent bibliographique), John Hughes (scénariste)
Twee Dalmatie͏̈rs doen er alles aan om hun jongen te beschermen tegen de gemene Cruella de Vil
Titre
101 echte dalmatiërs
Autre titre
Les 101 dalmatiens
Directeur
Stephen Herek
Antécédent bibliographique
Dodie Smith
Scénariste
John Hughes 1950-2009
Acteur
Glenn Close
Compositeur
Michael Kamen 1948-2003
Titre uniforme
101 dalmatians
Langue
Néerlandais
Éditeur
Sans lieu de publication: Disney DVD, 2001
1 dvd-video
Date d'enregistrement
1996
Durée
ca. 99 min.
Note
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Pools, Tsjechisch, Hongaars, Bulgaars, Slowaaks, Roemeens Taalkeuze: Engels, Nederlands, Frans, Pools, Tsjechisch, Hongaars, Slowaaks Naar The one hundred and one dalmatians van Dodie Smith
EAN
8711875929915

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De bekende tekenfilmklassieker 101 Dalmatiërs is in live-action remake onder regie van Stephen Herek verfilmd in 1996*, met in de hoofdrollen Glenn Close als de gemene Cruella de Vil, Jeff Daniels en Joely Richardson. De gemene mode-gigante Cruella de Vil is gek op bont. Als de Dalmatiër van haar mode-ontwerpster bevalt van vijftien puppies, zet ze alles op alles om ze te pakken te krijgen en er een mooie bontjas van te maken. De puppies laten zich echter niet zomaar vangen. De film kreeg lovende kritieken en was een groot commercieel succes. Zowel de Nederlands gesproken als Nederlands ondertitelde versie zijn aangeboden op videocassette in 1997. Ook de dvd-video** is aangeboden maar alleen in Nederlands ondertitelde versie. Deze aanbieding bevat een nieuwe versie van de dvd die voorzien is van een Nederlands gesproken versie. Naar gegevens van de uitgever.

À propos de Stephen Herek

Stephen Herek est un réalisateur, producteur et scénariste américain, né le 10 novembre 1958 à San Antonio, au Texas (États-Unis).

Filmographie

comme réalisateur

  • 1986 : Critters
  • 1989 : L'Excellente Aventure de Bill et Ted (Bill & Ted's Excellent Adventure)
  • 1989 : L'Enfant au pouvoir merveilleux (The Gifted One) (TV)
  • 1991 : Panique chez les Crandell (Don't Tell Mom the Babysitter's Dead)
  • 1992 : Les Petits Champions (The Mighty Ducks)
  • 1993 : Les Trois Mousquetaires (The Three Musketeers)
  • 1995 : Professe…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque