Livre
Néerlandais

De vloek van heer Veil

Een cynische lepralijder komt door een ongeval terecht in een andere dimensie: een sprookjesachtige fantasiewereld die hij echter weigert te aanvaarden. Maar juist door zijn cynisme en ongeloof weet hij zich te handhaven.
Titre
De vloek van heer Veil / Stephen Donaldson
Auteur
Stephen R. Donaldson
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Lord Foul's bane
Édition
3de herz. dr.
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 1996 | Autres éditions
511 p. : krt.
ISBN
90-245-2657-4

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 6 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Deze trilogie behandelt de avonturen van Thomas Covenant. Covenant wordt als lepralijder gescheiden van zijn vrouw en kind en in onze wereld verstoten en gepest door iedereen. Hij belandt door een ongeval in een magische wereld, 'Het Land' waar zijn ziekte stopgezet wordt en hij in een machtsstrijd verwikkeld raakt tegen de sinistere Heer Veil. Doorheen de drie boeken (op het einde van elk boek belandt Covenant weer in 'onze' wereld) weigert Covenant te geloven in die àndere wereld: hij blijft cynisch aan een voortdurende hallucinatie geloven. Zijn speurtocht naar de Staf van de Macht voert hem door heel wat fantastische avonturen in een breedsprakig epos, Tolkien waardig. Tenslotte ontdekt Covenant dat élk leven op zichzelf een eigen zin en schoonheid bezit. Een boeiende en actievolle trilogie, vol intriges en rijke verbeelding, maar ook zeer complex. Elk boek bevat trouwens een verklarende woordenlijst, wat best nuttig is hier. Normale druk.

À propos de Stephen R. Donaldson

CC BY 2.0 - Image by Danacea (https://www.flickr.com/photos/danacea/)

Stephen Reeder Donaldson, né le 13 mai 1947 à Cleveland en Ohio, est un écrivain de fantasy et de science-fiction américain.

Biographie

Donaldson passe une partie de son enfance en Inde et devient objecteur de conscience pendant la guerre du Viêt Nam. Il obtient une maîtrise à l'université de Wooster et une autre à l'université d'État de Kent, toutes deux situées dans l'Ohio. Il habite actuellement au Nouveau-Mexique.

En 1966, en tant que militant bisexuel, il fonde la Student Homophile League à Columbia University et New York University. En 1967, l'Université Columbia reconnait officiellement ce groupe, ce qui en fait le premier collège des États-Unis à reconnaître officiellement un groupe d'étudiants gays.

Il fait partie de cette génération d'auteurs qui se sont fait connaître dans les années 1970 et 1980.

En lire plus sur Wikipedia