Livre
Néerlandais

Het Venetiaans bedrog

Steve Berry (auteur)

Het Venetiaans bedrog

Dans la série:
Genre:
Een ex-agent komt in actie als duidelijk wordt dat brandstichtingen in Europa te maken hebben met de ambities van een dictator om de wereldheerschappij te bemachtigen.
Titre
Het Venetiaans bedrog
Auteur
Steve Berry 1955-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The Venetian betrayal
Édition
3
Éditeur
Utrecht: De Fontein, 2011 | Autres éditions
527 p.
ISBN
9789026128462 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Als een privémuseum in Kopenhagen in vlammen opgaat, is dat het signaal voor ex-agent Cotton Malone om in actie te komen teneinde een wereld- en de geschiedenis omvattend complot te voorkomen: een misdadige president werkt aan de ontwikkeling van biologische wapens, terwijl de antistof wellicht begraven ligt in het graf van Alexander de Grote. Dus is het zaak de ontwikkeling te stoppen en het graf te vinden dat al eeuwen spoorloos is. Wat heeft het lichaam van de heilige Marcus hiermee te maken en waarom moet zijn graf in Venetië geopend worden? Zaken waarop Malone en zijn collega Cassiopeia Vitt het antwoord willen weten. De schrijver weet historische feiten knap te vermengen met historische speculaties, maar helaas schep je alleen daarmee geen goede roman. Het verhaal met een Centraal-Aziatische president als wereldveroveraar en een machtig en geheim Venetiaans genootschap mist overtuiging en vaart. De karakterisering, ook van de hoofdpersonen is uitsluitend zwart-wit en niet levens…Lire la suite

À propos de Steve Berry

CC BY-SA 3.0 - Image by Steve Berry

Steve Berry (né le 2 septembre 1955) est un avocat et un auteur américain de romans policiers. Il est surtout connu pour la série de thrillers sur fond d'énigmes historiques ayant pour héros Cotton Malone.

Biographie

Steve Berry étudie le droit à l'Université de Mercer à Macon. Il est ensuite avocat et plaide pendant une trentaine d'années avant d'occuper de hautes fonctions dans la magistrature pour 14 ans. Il est un membre fondateur de l'International Thriller Writers, une association de plus de 2600 auteurs de romans policiers de partout dans le monde, dont il est co-président pendant trois ans.

En 1990, il se lance dans l'écriture. En 2000 et 2001, il remporte le prix Georgia State Bar Fiction Writing Contest. En 2003, son premier roman, Le Musée perdu (The Amber Room), par…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions