Livre
Néerlandais
Advocaat Eddie Flynn wordt gedwongen de verdediging van een van moord op zijn vriendin verdachte man op zich te nemen omdat anders zijn vrouw, die voor een van witwassen verdacht advocatenkantoor werkt, in grote moeilijkheden komt.
Titre
Het pleidooi
Auteur
Steve Cavanagh
Traducteur
Ralph Van der Aa
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The plea
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, © 2017
443 p.
ISBN
9789022571606 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Voormalig oplichter, nu advocaat Eddie Flynn wordt door een CIA agent min of meer gedwongen de verdediging op zich te nemen van David Child, een jonge multimiljonair die zijn vriendin vermoord zou hebben. Indien hij dit niet doet wacht zijn vrouw die bij een groot advocatenkantoor werkt een aanklacht wegens medeplichtigheid aan witwassen op grote schaal, waaraan dit kantoor schuldig zou zijn. Flynn gelooft dat Child onschuldig is en begint aan een haast onmogelijke rechtszaak, waarbij hij regelmatig een beroep moet doen aan kennissen uit zijn vroegere leven. Een rechtbankthriller die vergelijking met de eerste boeken van John Grisham met gemak doorstaat. Het boek heeft een knap uitgewerkte plot met vele lagen en met rechtszittingen die de lezer doen smullen. Flynn is ook in deze tweede thriller rond zijn persoon een verrassend veelzijdige hoofdpersoon die weinig heel laat van Amerikaanse rechters en openbaar aanklagers en van het systeem van een bekentenis in ruil voor een lagere stra…Lire la suite

À propos de Steve Cavanagh

Steve Cavanagh, né à Belfast, est un écrivain britannique, auteur de thriller.

Biographie

À 18 ans, Steve Cavanagh part à Dublin pour étudier le droit. Il est spécialisé dans la défense des droits civiques et est impliqué dans plusieurs affaires très médiatisées. En 2010, il représente un ouvrier d'usine victime d'abus racial sur le lieu de travail et remporte la plus importante récompense en dommages-intérêts pour discrimination raciale dans l'histoire juridique de l'Irlande du Nord.

En 2015, il publie son premier roman, La Défense (The Defence). C'est le premier volume d'une série mettant en scène Eddie Flynn, un avocat ancien escroc à New York. Avec le quatrième roman, The Liar, paru en 2017, il est lauréat du Gold Dagger Award 2018.

Œuvre

Romans

Eddie Flynn…En lire plus sur Wikipedia