Daisy
Néerlandais

De roep van de wolf

Steven Herrick (auteur)

De roep van de wolf

Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Ik-figuren Jake (15) en Lucy (16) wonen in de binnenlanden van Australië. Zij gaan op zoek naar de wolf die Jakes vader zegt te hebben gezien. Tijdens de gevaarlijke tocht leren zij elkaar beter kennen. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
De roep van de wolf
Auteur
Steven Herrick
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Lonesome howl
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2008
1 cd
Durée
02:48
Éditeur original
Lemniscaat
Note
Nederlandse stem Stem: Man
CDR
a416036

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Lucy (16) en Jake (15) leven in de binnenlanden van Australië. Jakes vader is ervan overtuigd dat er in de bossen een wolf woont (ook al weet hij dat er geen wolven zijn in Australië). Lucy’s vader drinkt veel en slaat haar regelmatig. Haar moeder, die ook mishandeld wordt, ziet dit wel, maar doet er niets aan, uit angst voor haar man. Als de wintervakantie aanbreekt, besluiten Lucy en Jake samen op zoek te gaan naar de wolf. Zij leren elkaar beter kennen tijdens de gevaarlijke tocht. In een proza op poëtische wijze ('verse novel') weet de auteur een levendig en invoelbaar verhaal te schrijven over twee tieners (beiden als ik-figuur) met een verschillende achtergrond. Het wisselend vertelperspectief, alsmede de open plekken, betrekken de lezer direct bij het verhaal. Elk hoofdstukje (van twee pagina’s) is een afgeronde gedachte of beschrijving van een gebeurtenis, soms weergegeven in een lange zin van elkaar goed opvolgende woorden. Van deze auteur verscheen eerder het mooie 'Aan de r…Lire la suite

De roep van de wolf

Steven Herrick schrijft dit avontuur in dezelfde stijl als zijn vorige boek: een mix van literatuur en verskunst. In korte poëtische zinnen wordt het dagelijkse leven van twee tieners uit Australië beschreven. Jake en Lucy zijn buren, maar wanneer ze samen op zoek gaan naar de wolf uit de legende van Jakes vader (Jake om te bewijzen dat zijn vader gelijk heeft, Lucy om haar vader te ontvluchten), worden ze meer dan buren, meer dan vrienden zelfs ... De tedere, gevoelige schrijfstijl van Herrick laat zich zeer aangenaam lezen. Neem daarbij net de juiste portie avontuur, een vleugje romantiek en een tikje spanning en ... dan heb je een verhaal om in te duiken. Een verhaal dat je aan het boek kluistert en ervoor zorgt dat je het met moeite neerlegt. De korte zinnen laten toe ook te lezen wat tussen de regels staat en te herlezen wat er staat. Een aan te raden boek, vooral voor de oudere adolescent!