Livre
Néerlandais

De avonturen van Kuifje : het album van de film

Steven Moffat (scénariste), edgar Wright (scénariste), Joe Cornish (scénariste)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Album samengesteld en ingedeeld op basis van filmbeelden van Steven Spielberg en Peter Jackson. Met veel foto's uit de film.
Titre
De avonturen van Kuifje : het album van de film / op basis van een scenario van Steven Moffat, Edgar Wright en Joe Cornish ; en een bew. van Stephanie Peters
Scénariste
Steven Moffat edgar Wright Joe Cornish
Adaptateur
Stephanie Peters
Auteur
Hergé
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Édition
1
Éditeur
Sans lieu de publication: Casterman, 2011
64 p. : foto's
Note
Gebaseerd op De avonturen van Kuifje, het geheim van de eenhoorn' door Hergé
ISBN
9789030366294 (softcover)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De prachtige animatiefilm van Kuifje is internationaal een groot succes vandaar dit album met het verhaal van de film waarin, royaal geïllustreerd met scènefoto’s, het avontuur kort wordt naverteld. De film is een vermenging van twee stripalbums van Hergé met de avonturen van Kuifje: 'Het geheim van de Eenhoorn' en het vervolg daarop, 'De schat van Scharlaken Rackham'. Voor het filmscript werden de twee verhaallijnen danig met elkaar vermengd, verliest de rol van de detectives Jansen en Janssen aan gewicht en Professor Zonnebloem speelt niet mee. Voor dit album werd ook het bewerkte filmverhaal nog eens stevig ingekort wat de begrijpelijkheid niet ten goede komt, noch de spanning. De Nederlandse vertaling is wat hoogdravend van toon en de vertaler kon maar niet op het woord 'zakkenroller' komen: die heet hier pickpocket. Gericht op hen die de film hebben gezien en nog eens na willen genieten. Eenvoudige biografische gegevens als oorspronkelijke titels en vertaler worden niet gemeld. V…Lire la suite

À propos de Steven Moffat

CC BY-SA 3.0 - Image by Gage Skidmore

Steven Moffat, né le 18 novembre 1961 à Paisley (Écosse), est un scénariste et créateur de séries télévisées britannique. Il est principalement connu pour son travail sur les séries Doctor Who et Sherlock.

Il a remporté de nombreuses récompenses, dont les BAFTA et prix Hugo pour quelques-uns de ses épisodes de Doctor Who. Il a également écrit le scénario de Les Aventures de Tintin : Le Secret de La Licorne, premier volet de la trilogie de films Tintin, réalisé par Steven Spielberg. Il n'écrit pas les deux autres pour Peter Jackson, ayant remplacé Russell T. Davies comme écrivain principal et producteur-exécutif de Doctor Who pour la cinquième saison en 2010. Il occupe ce rôle jusqu'en 2017.

Biographie

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions