Bande dessinée
Néerlandais

Moviealbum

Steven Moffat (antécédent bibliographique), Edgar Wright (antécédent bibliographique), Joe Cornish (antécédent bibliographique)
Kuifje koopt op een rommelmarkt een schaalmodel van het schip De Eenhoorn. Het bevat een geheim. Daardoor belandt Kuifje van het ene avontuur in het andere. Ballonfotostrip naar de animatiefilm. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Moviealbum / op basis van een scenario van Steven Moffat, Edgar Wright en Joe Cornish
Antécédent bibliographique
Steven Moffat Edgar Wright Joe Cornish Hergé
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Sans lieu de publication: Casterman, 2012
64 p. : ill.
Note
Gebaseerd op 'De avonturen van Kuifje' door Hergé
ISBN
9789030368380 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Opgebouwd uit beelden van de eerste computeranimatiefilm vertelt deze strip een verhaal van Kuifje dat is samengesteld uit twee van de vroegere albums. 'Het geheim van de Eenhoorn' en 'De schat van Scharlaken Rackham' zijn vakkundig vermengd om een spannend avontuur te creëren. De revolutionaire animatiebeelden komen verrassend goed over op papier en geven de illusie van een fotoroman. Alleen in de actiescènes gaat het nog wel eens mis, doordat de beweging in het shot het stripbeeld vervaagt en onduidelijk maakt. Het verhaal gaat hier en daar wat al te kort door de bocht, wat een gevolg is van de beperkte ruimte in boekvorm ten opzichte van de film, maar over het geheel genomen is er sprake van een vermakelijk geheel voor jong en oud. Vooral voor de eerste categorie zal het een leuke aanzet zijn om ook de getekende strips van de meesterlijke Hergé op te pakken. Want hoe geslaagd deze filmverstripping ook is, een ding blijft duidelijk: er gaat niets boven de kracht van de tijdloze teke…Lire la suite

À propos de Steven Moffat

CC BY-SA 3.0 - Image by Gage Skidmore

Steven Moffat, né le 18 novembre 1961 à Paisley (Écosse), est un scénariste et créateur de séries télévisées britannique. Il est principalement connu pour son travail sur les séries Doctor Who et Sherlock.

Il a remporté de nombreuses récompenses, dont les BAFTA et prix Hugo pour quelques-uns de ses épisodes de Doctor Who. Il a également écrit le scénario de Les Aventures de Tintin : Le Secret de La Licorne, premier volet de la trilogie de films Tintin, réalisé par Steven Spielberg. Il n'écrit pas les deux autres pour Peter Jackson, ayant remplacé Russell T. Davies comme écrivain principal et producteur-exécutif de Doctor Who pour la cinquième saison en 2010. Il occupe ce rôle jusqu'en 2017.

Biographie

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions