Livre
Néerlandais

Miep en Moos op de kermis

Stijn Moekaars (auteur), Ilse Heylen (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Een muis en een varken gaan naar de kermis waar ze niet overal even goed in durven. Prentenboek met gekleurde schilderingen. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Bang zijn, Kermis
Titre
Miep en Moos op de kermis / tekst Stijn Moekaars ; ill. Ilse Heylen
Auteur
Stijn Moekaars
Dessinateur
Ilse Heylen
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Clavis, 2003
[28] p. : ill.
ISBN
9789044801002
Placing suggestion
Bang zijn (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Muis Miep en Varken Moos gaan samen naar de kermis. Moos is bang in het spookhuis en Miep in het reuzenrad. Allebei gebruiken ze de knuffel van Moos als steun. Daarna smullen ze beiden van een suikerspin.

Eigenlijk is het een saai verhaaltje met twee superbeleefde personages die 'dank je' tegen elkaar zeggen als de een de knuffel van de ander te leen krijgt. Verder is het voorspelbaar en mist dus dynamiek. Nu ademt dit prentenboek vooral een zeemzoete sfeer, terwijl de boodschap dat een knuffel troost en steun kan bieden, zoveel uitwerkingsmogelijkheden biedt.

De illustraties van Ilse Heylen zijn erg mooi, al suggeren ze niets dat niet reeds in de tekst gezegd wordt. Op de pagina's die tekst bevatten, gaan kleine illustraties in op details uit de tekst. Een gesprek opzetten daarrond kan leuk zijn. [Ilona Plichart]
Miep (een muis) en Moos (een soort varken) gaan samen met Knuffel naar de kermis. Moos is bang in het spookhuis en Miep in het reuzenrad. Gelukkig is Knuffel er ook bij. De kermis heeft voor de meeste kinderen een bepaalde aantrekkingskracht en zal hen dus aanspreken. Kriebels in je buik voelen omdat je bang bent om ergens in te gaan of iets te doen, maar het niet direct willen erkennen en dus in eerste instantie iemand anders de 'schuld' geven, is het zeer herkenbare thema in dit prentenboek. Prentenboek in oblong formaat met een vlot geschreven tekst van 8 tot 10 regels met herhalingselementen. Kleurrijke, eenvoudige schilderingen verschillend van grootte die prima bij het verhaal passen en de sfeer goed weergeven. Op de schutbladen zijn tweemaal vierentwintig elementen uit het verhaal bij elkaar gezet. Leuk voorlees- en kijkboek voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.