DVD
Anglais
In oktober 1946 komt Foyle door de moord op een Londense professor terecht in een wereld van corrupte Nazi-zakenlieden.
Titre
Foyle's war. Serie 8
Directeur
Stuart Orme Andy Hay
Scénariste
Anthony Horowitz 1955-
Acteur
Michael Kitchen Honeysuckle Weeks
Langue
Anglais
Éditeur
Just Entertainment, © 2017
2 dvd-video's
Date d'enregistrement
2015
Durée
3 x 90 min.
Note
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8711983965171

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 27 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Achtste en laatste seizoen (2015) van een Engelse televisieserie met in de hoofdrol Michael Kitchen (Reckless; To play the king). De serie is geschreven door Anthony Horowitz die ook meewerkte aan onder meer Poirot, Midsomer murders en New blood. De eerste zes series van 'Foyles' war' speelden in de jaren 1940-1945. In augustus 1946 is detective Christopher Foyle teruggekeerd van een opdracht in de VS en wordt dringend verzocht om voor de geheime dienst MI5 te gaan werken. Hij wordt nog steeds geholpen door zijn chauffeur Samantha 'Sam' Stewart (Honeysuckle Weeks) die inmiddels getrouwd is met parlementslid Adam Wainwright (Daniel Weyman). De aflevering 'High castle' speelt zich af in oktober 1946. Door de moord op een Londense professor die als vertaler in Neurenberg werkte komt Foyle terecht in een wereld van corrupte Nazi-zakenlieden. Verder de afleveringen 'Trespass' en 'Elise'. De verhalen zijn gebaseerd op ware gebeurtenissen.

À propos de Stuart Orme

Stuart Orme est un réalisateur britannique, né en 1954 à Derby (Angleterre).

Filmographie

  • 1982 : Wood and Walters (série télévisée)
  • 1983 : Alfresco (série télévisée)
  • 1988 : The Wolves of Willoughby Chase
  • 1988 : The Fear (série télévisée)
  • 1989 : The Heist (TV)
  • 1990 : La Main de l'assassin (Hands of a Murderer)(TV)
  • 1991 : Jute City (TV)
  • 1992 : The Blackheath Poisonings (TV)
  • 1993 : A Question of Guilt (TV)
  • 1993 : Don't Leave Me This Way (TV)
  • 1994 : Les Maîtres du monde (The Puppet Masters)
  • 1996 : The Sculptress (TV)
  • 1997 : Ivanhoé (feuilleton TV)
  • 1998 : Heaven on Earth (TV)
  • 1999 : The Last Train (feuilleton TV)
  • 1999 : The Waiting Time (TV)
  • 2000 : Deceit …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions