Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De laatste voorstelling

Sue Miller (auteur), Guus Houtzager (traducteur)
Na het zien van een toneelstuk gebaseerd op de gebeurtenissen van 9/11 denken enkele mensen terug aan hun eigen (verloren) liefdesrelaties en proberen daarover samen te praten.
Titre
De laatste voorstelling
Auteur
Sue Miller
Traducteur
Guus Houtzager
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The lake shore limited
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2011
363 p.
ISBN
9789023464006 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Na de terroristische aanslag op 9/11, waarbij de vriend van een schrijfster in 2001 omkwam, duurt het enige jaren voor ze deze situatie en haar eigen rol hierin kan verwerken in een toneelstuk. Ze laat het afspelen bij een aanslag op een trein en geeft aan de hand van verschillende personen en omstandigheden een – soms onthullend – beeld van wat zij meemaken in hun eigen levens, met de nadruk op liefdesleven, verdriet, onzekerheden en ouder worden. Schrijfster Sue Miller (1943) werd, als een Amerikaanse voorloopster in het genre waarin relatieproblemen zo openhartig worden beschreven, beroemd met 'De goede moeder' (1986). In deze nieuwe roman legt ze de nadruk op de ouder wordende vrouw en man die nog zeer wel in staat zijn nieuwe verbintenissen aan te gaan. Het karakter van toneelschrijfster Billy komt het beste uit de verf, maar de andere personen geven de nodige kleur aan het geheel. Een boeiende roman voor een groot (vrouwelijk) publiek over mensen die al een leven achter zich heb…Lire la suite

À propos de Sue Miller

Sue Miller, née le 29 novembre 1943 à Chicago, est une écrivaine américaine qui a écrit plusieurs romans devenus aujourd'hui des best-seller.

Biographie

Comme elle fut une mère célibataire pendant de nombreuses années, le temps manquait à Sue Miller pour pouvoir écrire. De ce fait, ce n'est qu'en 1986 qu'elle publie son premier roman, après avoir passé presque une décennie à travailler dans des associations et dans différents postes d'enseignement. Depuis lors, deux de ses romans ont été adaptés en longs métrages, et son livre En mon absence a été présenté à l'Oprah's Book Club en 2000. Sue Miller est maintenant professeure au Smith College de Northampton, dans le Massachusetts, où elle donne des cours d'écriture créative.

Bibliographie

En lire plus sur Wikipedia