Livre
Néerlandais

Voorbij de tijd

Sue Miller (auteur)
Een net voor de tweede keer gescheiden Amerikaanse, die deels door haar grootmoeder is opgevoed, ontdekt een van grootmoeders grote geheimen als ze haar huis ontruimt.
Titre
Voorbij de tijd
Auteur
Sue Miller
Langue
Néerlandais
Titre original
The world below
Éditeur
Amsterdam: Contact, 2002
318 p.
ISBN
90-254-1505-9

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 23 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Georgia is 16 wanneer haar moeder sterft en zij de zorg moet overnemen voor haar vader, die vertegenwoordiger is in artikelen van gevulkaniseerd rubber en alleen in de weekends thuis, haar zusje Ada van zes en haar kleine broertje Freddie. Drie jaar later krijgt ze zelf een ernstige vorm van tuberculose en moet dringend naar een sanatorium worden overgebracht, waar ze haar aanstaande echtgenoot, de plattelandsarts Holbrooke, zal leren kennen. Vele jaren later, bij haar dood -- ze is dan 88 -- erven haar kleinkinderen Cath en Lawrence het huis van hun grootouders in het zuiden van Vermont. Lawrence, die een succesvol advocaat is in Silicon Valley en het heel druk heeft, laat de zorg voor de erfenis over aan zijn zuster die net een tweede scheiding achter de rug heeft en nodig aan emotionele rust toe is. Cath is dan 52 jaar, heeft drie kinderen die allen het huis uit zijn en woont alleen in San Francisco.

Ze besluit een half jaar verlof zonder wedde te nemen van de school waar z…Lire la suite
Een reis door de tijd van Vermont naar San Francisco en weer terug. Emoties als liefde, hoop en geborgenheid strijden om een ereplaats in deze familieroman. Cath, een vrouw van middelbare leeftijd, overdenkt haar leven in het huis van haar overleden grootmoeder Georgia. Hier vindt zij haar oude dagboeken en leest over de roerige jeugd van haar oma en haar geheimen. Georgia is negentien als ze naar een sanatorium wordt verbannen, weg van haar familie. Hier beleeft ze haar eerste liefde, die als een rode draad door haar verdere leven loopt. Een verhaal vol dromen en herinneringen, begraven in de harten van twee vrouwen. Dit nieuwe boek van de Amerikaanse schrijfster (1943) ademt oprechte nostalgie uit, alhoewel de karakters binnen deze roman te veel op de achtergrond blijven. De zogenaamde geheimen die tot uiting komen in dit boek werken niet spanningverhogend voor de lezer. Deze soms wat complexe roman, die van verleden naar heden flitst, is ingedeeld in twee segmenten, waarbij het eer…Lire la suite

À propos de Sue Miller

Sue Miller, née le 29 novembre 1943 à Chicago, est une écrivaine américaine qui a écrit plusieurs romans devenus aujourd'hui des best-seller.

Biographie

Comme elle fut une mère célibataire pendant de nombreuses années, le temps manquait à Sue Miller pour pouvoir écrire. De ce fait, ce n'est qu'en 1986 qu'elle publie son premier roman, après avoir passé presque une décennie à travailler dans des associations et dans différents postes d'enseignement. Depuis lors, deux de ses romans ont été adaptés en longs métrages, et son livre En mon absence a été présenté à l'Oprah's Book Club en 2000. Sue Miller est maintenant professeure au Smith College de Northampton, dans le Massachusetts, où elle donne des cours d'écriture créative.

Bibliographie

En lire plus sur Wikipedia