Een vrouw neemt wraak op haar overspelige man en succesvolle minnares
Titre
She-devil / dir. by Susan Seidelman ; screenplay by Barry Strugatz ... [et al.] ; based on the novel The life and loves of a she devil by Fay Weldon
Directeur
Susan Seidelman
Scénariste
Barry Strugatz
Antécédent bibliographique
Fay Weldon
Acteur
Meryl Streep Roseanne Barr Ed Begley (jr)
Langue
Anglais
Éditeur
Sans lieu de publication: MGM DVD, © 2005
1 dvd-video
Date d'enregistrement
1989
Durée
ca. 95 min.
Note
Breedbeeldeditie Ondertiteling: Frans, Italiaans, Spaans, Nederlands, Fins, Noors, Grieks, Engels en Duits voor slechthorenden Taalkeuze: Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans
EAN
8717438136820

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 7 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Amerikaanse verfilming uit 1989 door Susan Seidelman van de bestseller 'The life and loves of a she-devil' (Leven en liefdes van een duivelin) van Fay Weldon, de Britse literaire grootmoeder van het feminisme. In deze zwarte komedie neemt een door Roseanne Barr gespeelde huisvrouw wraak op haar overspelige echtgenoot (Ed Begley jr.) en succesvolle minnares (Meryl Streep). Hans Kroon (Trouw 17-6-1999): '[De film] kreeg veel lof en werd even hard verguisd, al naar gelang waardering voor de wijze waarop Seidelman is omgegaan met de komische talenten van Streep en Barr.' De dvd-video bevat geen extra's.

À propos de Susan Seidelman

Susan Seidelman est une réalisatrice, productrice, scénariste, actrice et monteuse américaine née le 11 décembre 1952 à Philadelphie, Pennsylvanie (États-Unis).

Biographie

Filmographie

comme réalisatrice

  • 1982 : Smithereens
  • 1985 : Recherche Susan désespérément (Desperately Seeking Susan)
  • 1987 : Et la femme créa l'homme parfait (Making Mr. Right)
  • 1989 : Cookie
  • 1989 : She-Devil, la diable (She-Devil)
  • 1992 : Confessions of a Suburban Girl
  • 1994 : The Dutch Master
  • 1995 : Pieds nus dans la jungle des studios (The Barefoot Executive) (TV)
  • 1996 : Tales of Erotica…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque