Daisy
Néerlandais

Adres onbekend

Susin Nielsen (auteur), Lydia Meeder (traducteur), Barbara Zuurbier (traducteur)
De bijna 13-jarige Felix doet er alles aan om voor school en zijn vrienden te verbergen dat hij met zijn moeder in een kampeerbusje woont en eigenlijk dakloos is. Maar is dat wel nodig?
Titre
Adres onbekend
Auteur
Susin Nielsen
Traducteur
Lydia Meeder Barbara Zuurbier
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
No fixed address
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2019
1 cd
Durée
06:34
Éditeur original
Lemniscaat
Note
Nederlandse stem Stem: Vrouw
CDR
a468348

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Felix (bijna 13) en zijn moeder Astrid moeten door geldgebrek steeds verhuizen. Op een dag raken ze dakloos en gaan ze in een busje bivakkeren. Astrid belooft dat het maar tijdelijk is, maar Felix heeft daar steeds minder vertrouwen in. Het lukt zijn labiele moeder niet om een baan te vinden en te houden. Felix gaat meedoen aan een populaire tv-quiz in de hoop snel veel geld te verdienen. Het verhaal begint op het politiebureau waar Felix in een grote flashback vertelt over zijn leven van de afgelopen maanden. Net als in haar vorige jeugdboeken weet de Canadese schrijfster een heftige thematiek toegankelijk en vaak humoristisch te beschrijven, zonder dat het verhaal aan diepgang inboet. Het conflict tussen Felix' loyaliteit aan Astrid en zijn schaamte over hun woonsituatie en over het voorliegen van zijn vrienden is goed beschreven. Ook in dit verhaal biedt de schrijfster haar lezers hoop: er zijn altijd mensen die je kunnen en willen helpen. Vanaf ca. 12 jaar.

Adres onbekend

Felix woont samen met zijn moeder Astrid. Na een reeks tegenslagen, en omdat Astrid er niet in slaagt ergens lang te werken, zien ze zich gedwongen om de zomer door te brengen in een camperbusje. Maar ook na de zomer lukt het niet een vaste woonplaats te vinden. Felix start daarom in zijn nieuwe middelbare school met een groot geheim: hij woont in een busje zonder douche of toilet. Toch heeft hij op school al snel enkele goede vrienden. Hij vertelt hen niets over zijn geheim. Daarvoor moet hij steeds meer leugens vertellen. De zorgen stapelen zich op in Felix’ hoofd. Op een dag ziet Felix een uitweg uit zijn problemen. De populaire televisiequiz waar hij al jaren fan van is, organiseert een Junior-editie. De hoofdprijs is een grote som geld, genoeg geld om Felix een hele tijd van zijn zorgen te kunnen verlossen. Ondertussen blijven de problemen hem achtervolgen: Astrid raakt steeds meer in geldnood, steelt om aan eten te komen en zinkt weg in haar problemen. Zijn vrienden worden me…Lire la suite

Suggestions