Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Op de filmset

Suzanne Buis (auteur), Kristel Steenbergen (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Lizzy gaat met haar oma en haar vriendin Rebecca naar een filmset. Ze nemen hun honden mee. Op de filmset legt de dierentrainer uit hoe Lizzy haar pup trucjes kan leren. Als de ingehuurde honden niet komen opdagen, doet zich een bijzondere kans voor.
Titre
Op de filmset
Auteur
Suzanne Buis
Dessinateur
Kristel Steenbergen
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
[Alkmaar]: Kluitman, [2013] | Autres éditions
156 p. : ill.
ISBN
9789020621952 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 32 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Lizzy, een rasechte stadsmeid, woont sinds kort op een boerderijtje op het Nederlandse platteland. Ze mist haar moeder, die filmster is, en besluit om haar op te zoeken op de set. Samen met haar beste vriendin Rebecca, Rebecca's oma Marja en de honden Boef en Lobbes gaat Lizzy met een kampeerbus op pad. Als ze op de set aankomen, maken Lizzy en Rebecca kennis met een dierentrainster. Zij helpt Lizzy met het trainen van Boef. Wanneer de honden die in de film gingen acteren, niet komen opdagen, krijgen Lizzy en Rebecca de kans van hun leven.
Het gaat om een hier-en nu verhaal waarin de lezers zich makkelijk kunnen identificeren met het hoofdpersonage. Suzanne Buis legt de focus verder op het avontuurlijke aspect. In dit deel van de serie mag Lizzy meespelen in een film.
Wat steeds benadrukt wordt, is de band tussen Lizzy enerzijds en haar familie en vrienden anderzijds. Lizzy reist helemaal naar Limburg, omdat ze haar moeder niet meer kan missen. Onderweg wordt vooral de band …Lire la suite
Lizzy verhuist zeer tegen haar zin met haar moeder vanuit Amsterdam naar een oude boerderij op het platteland. Ze mist het stadsleven, haar favoriete winkels en haar vriendinnen. Gaandeweg ontdekt ze hoe leuk dieren op een boerderij zijn, krijgt ze nieuwe vrienden en vriendinnen en zelfs na lang zeuren een eigen hondje. Het eerste deel van een nieuwe serie*, vergelijkbaar met de Floortje-boeken van dezelfde schrijfster. De teksten zijn vlot leesbaar, gedrukt in een ruime bladspiegel. Met slechts één, bij ieder hoofdstuk terugkerende, illustratie van een libel. De lezer krijgt inzicht in de gevoelens van Lizzy en kan daardoor met haar meeleven. Haar stadse vriendin wordt erg karikaturaal en daardoor ongeloofwaardig neergezet; dat geldt niet voor de kinderen die ze op het platteland ontmoet. Qua beleving en schrijfstijl een aantrekkelijk verhaal dat inhoudelijk niet zoveel nieuws biedt. Met nieuwe, eigentijdse omslagillustratie. Vanaf ca. 9 jaar.

Suggestions